Kalfsribeye
Rosé vlees, licht en fijn van smaak, dat klinkt als het begin van een smakelijk diner. Dat is precies wat de kalfsribeye je garandeert. Door de mooie vetdooradering is de ribeye vol van smaak en heerlijk sappig. Combineer dat met een boterzachte malsheid en prachtige rosé kleur en je hebt een topklasse stuk vlees. Het vlees houden we puur natuur. Kwa groenten serveren we hierbij een heerlijk Thaise salade die we afwerken met koriander en pinda.
We geven eerlijk toe dat dit recept kwa snijwerk van de groenten wel wat tijd in beslag neemt. Je kan ook voor een snellere salade gaan met soja scheuten en mini mais in combinatie met paprika. Hier spaar je wel wat tijd mee uit. Maar we zijn nu net niet zo gek op deze twee groenten.
Nodig
- Kalfsribeye Nederland – The Meatlovers
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 2 wortel
- 1 bussel radijs
- 1 rode ui
- 3 lente-uitjes
- 20 g verse korinader
- geroosterde en gezouten pinda
Marinade – Thaise salade
- 4 el limoensap
- 1 teentje knoflook
- 10 g koriander, fijngesneden
- 1 rode peper
- 1 cm gember
- 2 el olijfolie
- 1 el vissaus
- 1 el rietsuiker
Doen
- Plet de look, snij de rode peper fijn (zonder zaadjes), rasp de gember voor de marinade
- Meng alle ingrediënten voor de marinade. Zet deze even apart.
- Snij alle groenten voor de Thaise salade in fijne reepjes
- Haal het vlees uit de verpakking.
- Wrijf het vlees in met olijfolie, kruid dit met peper en zout
- Grill het vlees enkele minuten langs beide kanten. Het vlees mag nog mooi rosé zijn vanbinnen
- Laat het kalfsvlees even rusten, snij het nadien in plakjes
- Meng de vinaigrette onder de fijngesneden groenten
- Werk het geheel af met verse koriander en grof gehakte pinda
- Smakelijk
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.