Hoofdgerechten

Kalkoen “Bellissima”

Ontdek de smaak van Italië met onze Kalkoen “Bellissima”. Dit heerlijke recept combineert malse kalkoen met al dente spaghetti in een rijke, smaakvolle saus. Perfect voor een doordeweekse avond of een feestelijke gelegenheid, deze Italiaanse klassieker brengt de zon op je bord en zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Buon appetito!

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 320 gr spaghetti
  • 2 kalkoenfilets (380 gr)
  • 4 plakken gerookt spek 0,5cm dik, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 250 gr champignons, in 4 gesneden
  • scheutje witte wijn
  • 150 ml room
  • parmezaanse kaas

Werkwijze:

  • Bak de kalkoenfilets aan en haal ze terug uit de pan
  • Bak in dezelfde pan de champignons, knoflook en spek goed aan
  • Blus met wijn en room
  • Snij de kalkoenfilets in plakken van 1 cm
  • Laat de saus beetje inkoken en bind eventueel bij met maizena
  • Voeg de kalkoenfilets terug toe aan de saus
  • Breng de saus op smaak met peper en zout
  • Kook de pasta beetgaar
  • Serveer beetje pasta in een diep bord met daarop de kalkoen met de heerlijke roomsaus
  • Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Wat goed dat je hier kalkoen hebt gebruikt! Kalkoenfilet wordt vaak vervangen door kipfilet, maar dat geeft niet hetzelfde effect. Lekker recept!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *