Een lekker, frisse pasta salade met scampi, spek en blokjes mozarella
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
- 150 gr pasta (farfalle)
- 16 scampi
- 100 gr spekreepjes
- 1 teentje knoflook
- 50 gr rucola
- 50 gr gekonijte tomaat
- 1 bol mozarella
- 4 el pijnboompitten
- 50 gr parmezaanse kaas
- 1 el olijfolie
Werkwijze:
- Kook de pasta gaar en laat afkoelen
- Snij de rucola grof
- Snij de tomaatjes en mozarella in stukjes van 0,5cm
- Bak de pijnboompitten in een pan zonder boter totdat ze een beetje bruin zien, strooi er een beetje zout over en haal ze uit de pan
- Maak schilfers van de parmezaanse kaas met een dunschiller
- Meng de rucola, olijfolie, tomaatjes, mozarella, pijnboompitten en de helft van de parmezaan onder de pasta
- Breng dit goed opsmaak met peper en zout
- Smelt een klontje boter en bak hierin de scampi, het spek en de uitgeperse look
- Leg een beetje van het pasta mengsel op een bord
- Schik hierop de gebakken scampi en het spek
- Werk af met nog enkele schilfers van de parmezaanse kaas
wij zullen da is gaan maken se,groetjes johnny
Prima receptje, het is zeer lekker, niet te veel werk en eenvoudige ingrediënten.