Hoofdgerechten

Scampi diabolique

Scampi diabolique, zover ik weet niet genoemd naar de film Diabolique met Sharon Stone. Maar is het de benaming van scampi met duivelse saus. Een overheerlijke scampi schotel te serveren als hapje, voorgerecht of hoofdgerecht.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 24 scampi, gepeld en zonder darm kanaal
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 dl witte wijn
  • 1/2 dl water
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 1 el ketchup
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 dl room
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • olijfolie

Tips:

  • Je kan ook een beetje cayennepeper toevoegen i.p.v. de rode peper
  • Ik gebruik voor dit recept soja room
  • Maak je een grotere portie? Dan kan je de scampi na het aanbakken terug uit de pan halen. Maak de saus in de pan, voeg op het einde de scampi terug toe aan de saus.

Werkwijze:

  1. Snij de ui, wortel, paprika in fijne blokjes
  2. Warm een scheutje olijfolie op in een grote braadpan
  3. Kruid de scampi met peper en zout
  4. Bak de scampi kort aan langs beide kanten
  5. Voeg de fijn gesneden groenten, rode peper en knoflook toe
  6. Bak even kort aan en blus de pan met de witte wijn
  7. Laat dit even inkoken zodat de alcohol smaak weg gaat
  8. Voeg daarna het water, bouillonblokje, ketchup, tomatenpuree en de room toe
  9. Roer goed en laat de saus zachtjes inkoken
  10. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout

Serveer dit naar eigen smaak met vers stokbrood of witte rijst

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Veronique Asselberghs zegt:

    Kris, met dit recept heb ik al zo dikwijls gescoord! Helemaal top!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *