Lamsburger met gebakken avocado
In dit recept geen traditioneel stukje lamsvlees maar een heerlijke lamsburger met gebakken avocado, feta, rode ui en zure room. Daarbij serveren we kruidige wedges van zoete aardappel. Comfort food van de bovenste plank.
Hamburger van biolam
De hamburgers van lamsvlees bestelde ik bij Gustor Meatboutique, het online walhalla voor vleesliefhebbers. Het vlees voor deze hamburger wordt versneden uit schenkels, schouder en nek van biolam uit de Ardennen. Zoals ze bij Gustor zelf zeggen: Heerlijk in de pan, op de BBQ of tussen een broodje.
Nodig voor 4 personen
- 4 hamburgers van lam (150 g)
- 4 harde broodjes
- 2 avocado
- zure room
- rucola of veldsla
- 1 rode ui
- 100 g feta
- 4 zoete aardappels
- olijfolie
- paprikapoeder
- peper en zout
Doen:
- Was de zoete aardappel, snij deze in partjes
- Voeg 1 el olijfolie toe en kruid ze met grof zeezout, zwarte peper & 1/2 el paprikapoeder
- Spreid ze op een bakplaat en bak de zoete aardappelen gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Snij de rode ui in halve ringen
- Pel de avocado, snij het vruchtvlees in plakken
- Bak de plakken avocado kort aan in een hete pan met een beetje boter
- Kruid de avocado met peper en zout, haal uit de pan, zet even apart
- Bak de lamsburgers mooi rosé in de pan of tussen een contactgrill
- Begin met de opbouw van de burgers
- Snij de broodjes doormidden
- Besmeer de onderste helft met wat zure room
- Verdeel hierop wat rucola of veldsla en de gebakken avocado
- Leg daarop de lamsburger
- Kruimel er wat feta over
- Werk af met rode ui
- Serveer de burgers met zoete aardappel wedges
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Kriskookt.be kreeg een waardebon om de webshop van Gustor op een eerlijke manier uit te testen. We bekijken de producten altijd als gewone klanten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.