Taxi’s, een fine dining garage
Bezieler Geert De Paepe (eigenaar van hotel 1898 The Post) en chef Gilles Bogaert opende midden 2018 restaurant Taxi’s in Gent. Hiervoor hebben ze een karaktervol pand in de Zuidstationstraat, een voormalige taxi-garage, nieuw leven ingeblazen. Het volledig interieur werd gestript waardoor oude vergane muurbelettering naar boven kwam. Met het grootste respect voor het historische karakter van het pand kreeg het interieur een warm en industriële invulling.
Chef Gilles Bogaert
Gilles Bogaert begon zijn culinaire avontuur aan de Brugse hotelschool Spermalie. Daarna roerde hij in de potten van top restaurants zoals WY, Bruneau, Clandestino, Chez Jean, Pastorale & restaurant J.E.F. In het buitenland liep hij stage bij de beroemde Quique Dacosta in Valencia. Maar uiteindelijk verloor Gilles zijn hart in Spanje. Hij werd gegrepen door pure smaken van de Baskische keuken. In de beste restaurants van Spaans Baskenland leerde hij de edele kunst van het roosteren en grillen. Door deze kooktechnieken laat chef Bogeart zich inspireren voor de menukaart van visrestaurant Taxi’s. Dat vertaalt zich in eigenzinnige gastronomie waar gezonde, pure smaken en versheid de boventoon voeren.
Ooit een garage voor taxi’s, nu de hotspot voor verfijnde en eigenzinnige gastronomie.
Ruw en puur zijn twee kenmerken die terugkomen in het interieur en op het bord. Chef Bogaert kiest ervoor om zo puur mogelijk te koken. Vele producten worden bereid boven de Baskische grill. Dit zorgt voor een onnavolgbare smaak. De puurheid en kwaliteit van de producten primeren bij Taxi’s restaurant.
Bij een smaakvol glaasje Ayala Champagne en een virgin mojito werden alvast twee smaakvolle amuses geserveerd. Allereerst een cracker van wonton met gele biet en ansjovis. Daarna volgde luchtig krokant brood met kimchi, crème van gerookte forel en sinaasappel. Vervolgens nam de chef ons mee in een reis doorheen zijn culinaire wereld.
Zure room – Gravad lax – Krokante boerenkool
Makreel – Crème van gekonfijte wortel – Verjus
Langoustines op de grill
Fingerfood van het hoogste niveau. Met deze langoustines scoort de chef in puurheid en eenvoud. Zelden zo een lekkere en pure langoustines geproefd. Deze werden 1 minuut op het vuur geroosterd waardoor de zuivere smaak van de langoustines werden versterkt door heerlijke grill smaken. Met de handen eten was toegestaan.
Tarbot op de grill
Ook met dit signatuurgerecht scoort de chef. Tarbot, koning van de zee werd in z’n geheel boven de houtkool gegaard. Aan tafel werd de vis zorgvuldig gefileerd. Hierbij kwam een vinaigrette van olijfolie & gezuiverd zeewater, smeuïge mousseline van aardappel en een krokante salade. In het glas werd er een overheerlijke Roero Arneis van Giacomo Barbero geschonken.
Ijs van knolselder – Chocolade – Tijm
Praktisch – Taxi’s Restaurant:
Taxi’s ¦ Zuidstationstraat 35 ¦ 9000 Gent ¦ Belgium
+ 32 9 278 90 44 ¦ info@taxisrestaurant.be ¦ Website ¦ Facebook ¦ Instagram
De grootste parking van Gent (Interparking Gent Zuid) ligt op 20 meter van het restaurant, je hoeft de drukke Gentse binnenstad dus niet in te rijden.
Kriskookt.be werd uitgenodigd om het restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.