Restaurant belevingen

Restaurant Forum – Torhout

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Forum

16/02/2013

 

Eerlijke en oprechte terroir keuken loont… 

 

 

Wat ooit begon als een typische kleine brasserie evolueerde naar een schitterende complexloze en toegangkelijke zaak die terecht kan pronken met een meer dan 23 jarig bestaan. Het is weinigen gegeven. Bekroond door Michelin met een Bib Gourmand en een vermelding in de Bistronomie Gids.
Een bezoekje aan dit restaurant konden we dus zeker niet weerstaan. Het interieur is uitnodigend en verwelkomend en gaat in harmonie met de aanpak van Sabine. Erg hartelijk en met oog voor detais wordt u op uw wenken bediend. Chef Bart gaat voluit voor de terroir keuken met een knipoog naar de mediterraanse invloeden, een brug tussen traditie en toekomst met veel aandacht voor smaak en kwaliteit waarbij het hoofdingrediënt alle aandacht krijgt.

Wij kozen voor de Menu Escoffier en begonnen met erg mooie en heerlijke hapjes. Na een eerdere degustatie van oesters op de zeedijk van Oostende was dit een uitdaging voor ons. Om deze 3 hapjes kort te omschrijven. Heerlijk. We kijken vol verwachting uit naar alles wat nog gaat volgen.
Hapjes: Oester/rode wijn azijn – Praline van Fois gras – Sushi
Ook het voorgerecht is enorm lekker. Super combinaties van Carpaccio met krab, appel en Parmezaanse kaas.
Carpaccio van Limousinrund, millefeuille van appel en koningskrab
Hierna krijgen we een heerlijk tasje soep van bloemkool met kruidenkaas, mozzarella en gerookte kip. Eenvoudig maar enorm lekker.
Bloemkoolsoep / Kruidenkaas / Mozzarella / Gerookte kip
Ons tussengerecht bestaat uit een lekker stukjes zeebaars met Serranoham. Dit was spijtig genoeg niet echt ons ding. Smaken verschillen natuurlijk.
Zeebaars en Serranoham / Crème van erwtjes / Kerstomaat
Om ons eten een beetje te laten zakken misten we hier eigenlijk nog een Sorbet tussen. Als hoofdgerecht kregen we een heerlijk sappig en mals stukje kalfsoester. Een heerlijk bord waar het kalfsvlees in ere wordt gehouden.
Kalfsoester / Auberginepuree / Beukenzwammetjes
Om af te sluiten stond er ons nog een drieluik van dessertjes te wachten:

  • Moëlleux van bittere chocolade
  • Panna cotta van ingelegde kersen afgewerkt met caviaar van rozenwater
  • Ijsgekoelde soufflé van Grand Marnier met een bolletje cuberdon ijs . 

 

Een dessertbord waar is over nagedacht. Elk klein dessertje afgewerkt met een extra crème of crumble. Dit was één van de beste dessert dat we ooit kregen op restaurant.
Drieluik van nagerechtjes
Bij dit dinner kozen we voor een flesje huiswijn “Castello de les pinyeres 2007”. Een heerlijk evenwichtige  wijn met intense smaken.
Castello de les Pinyeres 2007
Wij genoten hier van een heerlijke avond op restaurant. Erg vriendelijk, hartelijk en attente bediening. Zoals hierboven al staat beschreven wordt hier gekookt met aandacht voor smaak en kwaliteit. Voor dit etentje betaalden we € 150, een perfecte prijs / kwaliteit verhouding dus.
 
Restaurant forum

Rijksweg 42 
8820 Torhout 

Tel. 051 72 54 85 
http://www.restaurantforum.be/
 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *