Lunch – Terre et Rivière – 20/09/2013
Het motto van Piet Huysentruyt is “We gaan voor de top, en niets minder dan de top”. Piet ging dan ook met een beloftevol Belgische team aan de slag in de Ardèche.
Chef & Inspirator: Piet Huysentruyt: Volgde zijn opleiding in de hotelschool Ter Duinen in Koksijde.Na enkele stages in diverse binnen- en buitenlandse restaurants opende Piet een eigen restaurant in Wortegem dat na een tijd een Michelinster kreeg. Verder is Piet natuurlijk bekend van verschillende kookprogramma’s en kookboeken.
Kapitein van de keuken: Wouter Van der Vieren: Behaalde 1 Michelin-ster (Clandestino), 15/20 bij GaultMillau, beste groentekok van de Benelux 2009, Chef bij WY brussels.
Sommolier: Maité Reybrouck: Liep onder andere stage bij De Librije, Sea Grill en Pastorale.
Ik moet eerlijk toegeven dat Piet Huysentruyt niet mijn grootste voorbeeld van chef was. Maar na het horen van een gepassioneerd verhaal over zijn restaurant en na het lezen van verschillende reviews (Be-gusto NL & Belgian Taste Buds ENG) besloten we toch om de trip te maken. Een rit van 2 uur door het prachtige Franse landschap was meer dan de moeite waard.
Na een rit van 2 uur verdienen we natuurlijk eerst wel een aperitief. Het huis aperitief is op basis van lokale schuimwijn met lavendelsiroop. Een geslaagde en enorm frisse creatie. Om een veilige rit terug naar huis te garanderen koos ik voor een alcoholvrij aperitief op basis van: aardbei, limoen en een geheim van de sommelier. Terug een schot in de roos. Het aanbieden van een ‘originele’ alcoholvrij aperitief is al een knappe start.
Om optimaal Likoke te leren kennen kiezen we er dan ook voor om voor de 9-gangen menu te kiezen. Verschillende amuses, 9 gangen, nog wat extraatjes en verschillende zoetigheden bij de koffie is net iets te veel om allemaal te bespreken. Daarom houden we het kort.
De gerechten die we proefden waren gerechten met een verhaal. Verhalen over een rivier uit de Ardeche, Hippy’s uit de Ardeche, Petanque, enz . Originele smaakcreaties en gerechten die van kop tot teen zijn uitgewerkt en geperfectioneerd. Een keuken om trots op te zijn.
Menu
Terre et Rivière:
Een originele creatie die evengoed smaakte dan ze eruit zag, het vakantiegevoel spat er vanaf.
Na een geweldige lunch kregen we nog 2 doosjes mee naar huis. Iets waar de de dag nadien nog optimaal van hebben genoten.
Likoke
7 Route de Païolive
07140 Les Vans
Frankrijk
Tel: +33 627 83 98 57
Reserveer online
WBP stars: 88 punten (2013)
Foto’s: Nikon Coolpix A (Food-Functie)