Een Italiaanse klassieker “Polenta Pasticciata” Een originele ovenschotel met heerlijk sappig gehakt en smeuïge polenta
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 200 gr polenta
- 800 ml kippenbouillon
- 200 gr rundsgehakt
- 100 gr gemengd gehakt
- 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 el tomantenpuree
- boter
- peper en zout
Werkwijze:
- Breng de kippenbouillon aan de kook
- Voeg al roerend de polenta toe
- Laat dit een 5 tot 10 minuten zachtjes koken, onder voortdurend roeren
- Haal de polenta van het vuur, voeg een beetje boter en Parmezaanse kaas toe
- Breng de polenta ook op smaak met peper en zout
- Stort de polenta in een vorm, bv. een cake vorm en laat dit afkoelen
- Smelt in een ruime pan een klontje boter
- Stoof hierin de ui aan
- Voeg het gehakt toe en bak het goed aan tot het gehakt fijn is
- Voeg de tomatenpuree en 2 el water toe aan het gehakt
- Kruid dit met peper en zout en zet even opzij
- Nu is de polenta afgekoeld en kan je deze uit de vorm halen
- Snij de polenta in plakken van 0.5 cm
- Verwarm ondertussen de oven op tot 160 graden
- Neem een ovenschotel en vet deze in met boter of olijfolie
- Bekleed de bodem met 1/3 deel van de plakjes polenta, strooi hier nog een beetje Parmezaanse kaas over
- Verdeel hierop de helft van het gehakt
- Leg hierop terug een laagje polenta en de andere helft van het gehakt
- Sluit af met een laagje polenta en strooi ook hier een beetje Parmezaanse kaas op
- Plaats dit ongeveer 20 minuten in de oven
Smakelijk !!