Macarons zijn niet de makkelijkste lekkernijen om te maken thuis. Eigenlijk zijn hier 2 manieren voor. Een professionele manier waarvoor je de suiker moet koken. Maar ik opteer voor deze vereenvoudigde manier. En het resultaat is ook heerlijk
Recept voor ongeveer 60 macarons
Ingrediënten:
- 235 gr bloemsuiker
- 140 gr amandelpoeder
- 4 eiwitten (+- 140 gr)
- 50 gr suiker
- snuifje zout
Voor de ganache (vulling):
Met dank aan de Antwerpse kookfanaten
- 240 gr pure chocolade
- 2 dl room
- 40 gr honing
- 15 gr oploskoffie
Werkwijze:
- Zeef de bloemsuiker en meng dit onder het amandelpoeder
- Heb je een keukenrobot dan kan je dit nog extra fijn malen
- Klop de eiwitten op met de helft van de suiker, als ze bijna stijf zijn voeg je de andere helft toe met een snuifje zout
- Meng in 3 keer het amandel/suiker mengsel onder het opgeklopt eiwit
- Roer voorzichtig tot alles goed gemengd is
- Doe het deeg in een spuitzak
- Spuit telkens kleine hoeveelheden deeg op de macaron mat
- laat dit gedurende 15 tot 30 minuten staan op kamertemperatuur
- Verwarm ondertussen de oven op tot 150 graden
- Bak de macarons gedurende 15 minuten
- Laat ze afkoelen op de mat
Maak nu de Ganache:
- Breek de chocolade in stukjes
- Voeg de room, honing en oploskoffie toe
- Plaats dit in de microgolf en warm zachtjes op
- Roer goed tot je een egale massa krijgt
- Laat de ganache opstijven in de koelkast
Afwerking:
- Doe de ganache in een spuitzak
- Spuit telkens kleine toefjes op een macarons
- Plaats 2 macarons op elkaar
Succes en smakelijk