Zoetigheden

Macarons

Macarons zijn niet de makkelijkste lekkernijen om te maken thuis. Eigenlijk zijn hier 2 manieren voor. Een professionele manier waarvoor je de suiker moet koken. Maar ik opteer voor deze vereenvoudigde manier. En het resultaat is ook heerlijk

Recept voor ongeveer 60 macarons

Ingrediënten:

  • 235 gr bloemsuiker
  • 140 gr amandelpoeder
  • 4 eiwitten (+- 140 gr)
  • 50 gr suiker
  • snuifje zout

Voor de ganache (vulling):
Met dank aan de Antwerpse kookfanaten

  • 240 gr pure chocolade
  • 2 dl room
  • 40 gr honing
  • 15 gr oploskoffie

Werkwijze:

  • Zeef de bloemsuiker en meng dit onder het amandelpoeder
  • Heb je een keukenrobot dan kan je dit nog extra fijn malen
  • Klop de eiwitten op met de helft van de suiker, als ze bijna stijf zijn voeg je de andere helft toe met een snuifje zout
  • Meng in 3 keer het amandel/suiker mengsel onder het opgeklopt eiwit
  • Roer voorzichtig tot alles goed gemengd is
  • Doe het deeg in een spuitzak
  • Spuit telkens kleine hoeveelheden deeg op de macaron mat
  • laat dit gedurende 15 tot 30 minuten staan op kamertemperatuur
  • Verwarm ondertussen de oven op tot 150 graden
  • Bak de macarons gedurende 15 minuten
  • Laat ze afkoelen op de mat
Maak nu de Ganache:
  • Breek de chocolade in stukjes
  • Voeg de room, honing en oploskoffie toe
  • Plaats dit in de microgolf en warm zachtjes op
  • Roer goed tot je een egale massa krijgt
  • Laat de ganache opstijven in de koelkast
Afwerking:
  • Doe de ganache in een spuitzak
  • Spuit telkens kleine toefjes op een macarons
  • Plaats 2 macarons op elkaar
Succes en smakelijk
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *