Hoofdgerechten

Varkenskroontje met geroosterde groenten

Het varkenskroontje is een superieur stukje mager vlees versneden uit de rug van het varken. Het vetlaagje geeft het vlees extra smaak en maakt het sappiger. In dit gerecht serveren we het varkenskroontje met verschillende groenten geroosterd in de oven. Een feestelijk gerecht dat ontzettend makkelijk klaar te maken is.

Varkenskroontje

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • varkenskroontje ( 1 kg / 4 beentjes)
  • rozemarijn
  • tijm
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Geroosterde groenten:

  • 1/2 knolselder
  • 1 grote pastinaak
  • 3 wortels
  • 1 venkel
  • 1 rode ui
  • 3 zoete aardappels

Werkwijze:

  1. Maak een mengeling van de rozemarijn, tijm, geplette look, olijfolie, peper & zout
  2. Kerf het vet van het varkenskroontje kruisgewijs in
  3. Smeer het varkenskroontje in met de kruidenolie en laat dit 30 minuten marineren
  4. Schil ondertussen alle groenten en snij de knolselder, pastinaak, wortel en zoete aardappel in blokjes, de ui en de venkel in reepjes
  5. Verspreid de groenten over een bakplaat bekleed met bakpapier
  6. Besprenkel de groenten met olijfolie, kruid met peper en zout
  7. Warm de oven op tot 180 graden
  8. Bak het varkenskroontje kort aan langs alle kanten in een pan met klein beetje boter
  9. Leg het varkenskroontje in een ovenschotel, plaats deze in de oven, verlaag de temperatuur naar 150 graden.
  10. Schuif na 20 minuten de bakplaat met groenten in de oven
  11. Haal het varkenskroontje na 55 minuten uit de oven en laat dit even rusten onder zilverfolie
  12. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden zodat de groenten kunnen karameliseren
  13. Snij het varkenskroontje in plakjes, haal de groenten uit de oven en leg deze in een ovenschaal
  14. Leg de plakjes varkenskroontje erop en serveer het braadvocht in een apart schaaltje

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *