Gin Tonic Foodpairing – Caorunn
Caorunn gin – Fever tree tonic – Carpaccio van biet
Caorunn – Deze gin is gedistilleerd en gebotteld in Schotland. Caorunn (Ka-Roon uitgesproken) wordt handgemaakt in kleine batches om de kwaliteit te garanderen. Hij maakt gebruik van het zuiver Schots ‘Highland’ water en er wordt gebruik gemaakt van typische Keltische botanicals. Jaarlijks wordt er slechts een 1000 liter geproduceerd dus de oplagen zijn beperkt en gelimiteerd. De aroma’s van de Caorunn zijn zeer floraal en citrusachtig.
Gin: Caorunn
Tonic: Fever tree tonic
Garnituur: jeneverbes, schijfje rode biet (origineel met schijfje rode appel)
Foodpairing: Carpaccio van biet met geitenkaas en walnoten
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 2 bieten (Rode of gekleurde)
- gemengde sla
- 200 g geitenkaas
- balsamicoazijn
- gewone azijn
- walnoten
Werkwijze:
- Schil de bieten en snij ze in zo dun mogelijk plakjes (mandoline of duschiller)
- Doe ze in een pannetje met water en zet ze net onder water
- Gebruik je 2 verschillende kleuren biet, gebruik dan ook 2 verschillende pannetjes
- Voeg bij de rode biet een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn toe
- Voeg bij de gekleurde biet een scheut olijfolie en gewone azijn toe
- Kook ongeveer 15 minuten tot de biet gaar is
- Giet het kookvocht weg en laat de plakjes afkoelen
- Hak de walnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof
- Meng de sla met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout
- Schik de plakjes biet op bord
- Verdeel hierover een beetje sla en de walnoten
- Verkruimel de geitenkaas erover
Tip: balsamicoazijn: Door in het kookvocht balsamicoazijn toe te voegen, komt het zoete van de rode biet naar boven.
Variant: Gebruik fetakaas en pijnboompitten ipv geitenkaas en walnoten