Satao gin - Samosa met gehakt en erwtjes
Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten

Satao gin – Samosa met gehakt en erwtjes

Print Friendly, PDF & Email

Satao Gin is een ambachtelijke London Dry Gin met een alcoholpercentage van 45%. Bij Satao Gin zijn ze gepassioneerd over bescherming van de olifant. Ze zijn ervan overtuigd dat de huidige generatie verantwoordelijk is om de Afrikaanse wilde dieren van vandaag te ondersteunen, zodat anderen kunnen blijven genieten van deze dieren in de toekomst. Dit doet Satao Gin door 15% van de winst aan Big Life Foundation te geven.

Foodpairing

Om de unieke smaak van Satao gin te bekomen, worden vrij ongewone botanicals gebruikt zoals Baobab, Buchuplant, Afrikaanse Wormwood en Devil’s Claw. De combinatie van Afrikaanse infusies met klassieke botanicals zoals jeneverbes, gember, vlierbloesem, zeste van sinaasappel en appel zorgt voor een zachte afdronk. Een unieke gin waarbij wij heerlijk Afrikaanse samosa’s maken.

Nodig;

  • 200 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 125 g erwten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl korianderzaad
  • filodeeg
  • 1 eigeel
  • lijnzaad

Ananassalsa

  • 200 g ananas
  • zeste en sap van limoen
  • olijfolie

Doen

  • Snij de ananas in fijne blokjes
  • Voeg een beetje zeste en sap van limoen toe
  • Breng op smaak met 1 kl olijfolie, peper en zout
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast
  • Pel de ui, snipper deze fijn. Plet de look
  • Plet het korianderzaad in een vijzel
  • Smelt een klontje boter in een ruime braadpan
  • Stoof hierin de ui, look en het korianderzaad aan
  • Voeg het gehakt toe, bak dit fijn
  • Voeg de erwtjes toe, stoof deze kort mee aan
  • Breng de mengeling op smaak met gerapste gember, peper en zout

  • Snijd de filodeeg in repen van 36cm op 12cm
  • Bestrijk de randen van een reep filodeeg licht met olijfolie
  • Schep 1 volle eetlepel gehaktmengsel op het dichtsbijzijnde uiteinde
  • Til de linker onderhoek op en klap schuin over de vulling
  • Vouw het filodeeg zo om de vulling, zodat je een driehoek krijgt
  • Leg de samosa’s op een bakplaat met bakpapier
  • Wrijf deze in met losgeklopt eigeel
  • Strooi er een beetje lijnzaad over
  • Bak gedurende 12-15 min in een voorverwarmde oven van 180 granden tot ze goudbruin en knapperig zijn
  • Serveer de samosa’s met salsa van ananas en een heerlijke gin tonic

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *