GinTonic: Fleming’s Gin – Premium tonic – Rabarber, zeste limoen
Fleming’s Gin: Tot voor kort was in de Belgische gin sector geen enkele vrouw actief. Met Fleming’s Gin, een creatie van Angelique Lefebvre, komt daar voor het eerst verandering in. Angelique kiest bewust voor een vrouwelijke touch met meer aandacht voor verfijning. Naast lokaal geteelde jeneverbessen, kiest ze voor enkele aromaten die typerend zijn voor onze contreien, zoals klaprozen, hop en rabarber. Hiermee benadrukt ze de Belgische afkomst van haar creatie. Met een beperkt aantal zorgvuldig geselecteerde ingrediënten streeft ze naar de ultieme finesse. Het resultaat is een gin met een subtiele en evenwichtige smaaksensatie, die optimaal combineerbaar is maar ook puur kan worden gedronken.
Foodpairing: Taartje van foie gras met rabarber en filet d’Anvers
Foodpairing: Voor deze pairing richten we ons vooral op rabarber. We maken een heerlijke toast met mousse van foie gras, compote van rabarber en fijne sneetje filet d’Anvers. Een heerlijk hapje dat perfect zal samengaan met deze subtiele gin.
Nodig:
Mousse van foie gras:
- 75 g room
- 1 el gin
- 50 g foie gras
- 2 g gelatine
- peper en zout
Rabarber:
- 120 g gezoete, verse rabarber compote
- 2 gram gelatine
Extra
- enkele sneedjes bruin brood voor de toast
- filet d’Anvers
- (ijzeren ringen van ongeveer 8 cm doorsnede)
Doen:
Bekleed de ijzeren ringen met plastic folie of bakpapier en plaats deze op een harde ondergrond, bekleed met plasticfolie
Mousse van foie gras:.
- Week de gelatine in koud water
- Breng de room naar het kookpunt
- Zet het vuur uit, voeg de geweekte gelatine en gin toe
- Voeg de foie gras toe en mix tot een egale massa
- Breng eventueel op smaak met peper en zout
- Laat even afkoelen en giet de crème in de ijzeren ringen
- Plaats in de koelkast
- Dit moet eerst volledig opstijven voordat je er de rabarber kan op doen
Rabarber:
- Week de gelatine in koud water
- Warm de helft van de rabarber compote op
- Los hierin de geweekte gelatine op en meng dit onder de rest van de rabarber
- Laat afkoelen, verdeel de compote op de mousse van foie gras
- Laat opstijven in de koelkast
Afwerking:
- Steek met een ring rondjes uit het brood
- Toast deze in een pan met een beetje olijfolie
- Laat de toastjes even afkoelen en leg hier een plakje filet d’Anvers op
- Nu kan je voorzichtig de ijzeren ringen met foie gras op de toastjes plaatsen en doorduwen.
- Werk de bovenkant nog af met enkele plakjes filet d’Anvers en enkele groene kruiden (zuring, rucola)
Fleming’s Gin wordt op basis van premium graanalcohol gestookt in de koperen Holstein ketel van distilleerderij Biercée. Fleming’s Original (42,1% alc.) bevat acht botanicals. Bij variant Fleming’s Raspberry (38,1% alc.) zijn de citrus aromaten uit het recept vervangen door verse frambozen (7kg/liter alcohol). Fleming’s Gin is beschikbaar bij cavisten, verkoopprijs 30,90 euro
Like jij Kris Kookt al op Facebook? Of volg je Kris kookt al op Instagram en op Twitter?