Sorgin: Krokant - Roomkaas - Rode poon - Artisjok
Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten

Sorgin: Krokant – Roomkaas – Rode poon – Artisjok

Sorgin,

François Lurton vertegenwoordigt de vijfde generatie van de beroemde Lurton-familie van Bordeaux, die sinds 1897 wijn produceert. Eind 2016 besloot deze wijnmaker om gin te gaan distilleren. Hiervoor ging hij aan de slag met de druif, Sauvignon Blanc. Het resultaat is deze Sorgin, een Premium gin, verrijkt met zorgvuldig geselecteerde kruiden en citrusvruchten zoals grapefruit, citroen en limoenschil.

Sorgin: Krokant - Roomkaas - Rode poon - Artisjok

Perfect serve:

Het voordeel van een sterke drank op basis van druiven en niet van granen, is dat die meer zoet en smeuïg overkomt en dat die ook makkelijker puur kan gedronken worden. Proef hem zeker puur, op kamertemperatuur (18 graden) met een kardemom peul.

Voor de perfect serve hebben we twee mogelijkheden. De eerste is met San Pellegrino Tonic. Deze combinatie zorgt ervoor dat de gin heel puur blijft, zo worden de krachtige smaken extra benadrukt. Een tweede optie is de Schweppes Ginger & Cardamom. Deze tonic zorgt voor een mooie aanvulling van de smaken van deze gin. Kwa garnituur gebruiken voor beide opties 2 jeneverbessen, 1 kardemom peul en een blaadje laurier.

Sorgin: Krokant - Roomkaas - Rode poon - Artisjok

Krokant – Rode poon – Artisjok,

Niet zo eenvoudig om naast deze complexe gin een hapje neer te zetten. Maar we hebben ons best gedaan, met een geslaagde pairing als resultaat.

Nodig:

  • Pizza krokantjes (Pizza Croccantina – Delhaize)
  • 100 g roomkaas
  • koriander & bieslook
  • 200 g rode poon
  • 2 citroenen
  • olijfolie
  • 1 artisjok
  • 1 kleine sjalot

 

Doen:

  • Breng een pan water aan de kook, voeg sap van 1 citroen toe. (Zo behoud je de mooie groene kleur van de artisjok)
  • Kook de artisjokken ongeveer 30 á 40 minuten.
  • Laat de artisjok nadien afkoelen.
  • Verwijder de blaadjes en de verzels, maak de bodem helemaal proper.
    (de blaadjes kan je eventueel serveren met een lekkere dipsaus)
  • Breng de roomkaas op smaak met peper, zout en fijngesneden koriander
  • Snij de rode poon fijn tot tartaar, voeg 1 el fijngesneden sjalot toe
  • Breng de tartaar op smaak met raps van citroen, peper, zout en fijngesneden bieslook
  • Serveer de pizza krokantjes met een beetje roomkaas, tartaar van rode poon en een stukje artisjok
  • Werk het hapje af met een blaadje koriander

 

Sorgin: Krokant - Roomkaas - Rode poon - Artisjok

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *