Gehaktballetje Tikka Masala - Krab - IPA
Aperitief hapjes, Recepten

Gehaktballetje ‘Tikka Masala’ – Krab – IPA

Print Friendly, PDF & Email

Scheldebrouwerij

In deze blogpost stellen we eerst en vooral een nieuwe partner van Kris Kookt voor. Een partner waar we trots op zijn. Want voor ons is dit een echt streekproduct. De Scheldebrouwerij bevindt zich op nog geen 10 km van onze woonplaats. Ze bieden een breed pallet aan bieren, met een vast assortiment van 9 bieren, zo nu en dan aangevuld met de Schelde ‘specials’. De Scheldebrouwerij brouwt bier in balans. Bier dat nooit verveelt of teleurstelt.

Krab – IPA

Krab is een karaktervol en soepel biertje dat op een eigenzinnige wijze de smaakpapillen streelt. Dit bier is gebrouwen als eerbetoon aan de geboortestad van de brouwerij (Bergen op Zoom), die tijdens carnaval ook wel ‘Krabbegat‘ wordt genoemd. Wij combineren deze heerlijke IPA met een krokantje van rijstpapier, een Oosters kippengehaktballetje en yoghurtdip ‘Tikka Masala’.

Oosters kippengehaktballetje

  • 500 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook, fijngeraspte
  • 1 cm gember, fijngeraspte
  • 1 el fijngesneden koriander

  • Meng het gehakt met ei, paneermeel, sambal, look, gember en koriander
  • Breng dit mengsel op smaak met peper en zout
  • Rol hiervan kleine gehaktballetjes
  • Kook deze gaar. Laat nadien goed uitlekken
  • Bak de gehaktballetjes bruin in een ruime pan of de oven

Yoghurtdip ‘Tikka Masala’

  • 150 g Griekse yogurt
  • 1 tl Garam masala
  • 1 tl ketchup
  • snuifje paprikapoeder
  • 1 tl sambal
  • peper en zout

  • Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdip onder elkaar
  • Breng deze op smaak met peper en zout
  • Bewaar tot gebruik in de koelkast

Afwerking

  • rijstpapier
  • verse koriander

  • Frituur het rijstpapier krokant. Bewaar deze op keukenpapier
  • Breek het gebakken rijstpapier in grove stukken
  • Leg er telkens 1 gehakballetje op
  • Werk af met een toefje yoghurtdip en verse koriander
  • Schenk de Krab IPA in het glas
  • Geniet!

Vegetarisch alternatief – Falafel balletjes

  • 1 glazen bokaal kikkererwten (340g – uitgelekt 250g)
  • 1/2 rode ui
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 ei
  • 75 g bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook, fijngeraspte
  • 1 cm gember, fijngeraspte
  • 1 el fijngesneden koriander
  • (paneermeel)
  • Doe de kikkererwten zonder vocht met alle overige ingrediënten in een keukenmachine en maal ze in enkele minuten fijn.
    (is het te vochtig, voeg dan een beetje paneermeel toe)
  • Rol balletjes en bak ze krokant in de pan

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & De Scheldebrouwerij


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *