Traybake met worst, broccoli en rode ui
Hoofdgerechten, Recepten

Traybake met worst, aardappelen en broccoli

Print Friendly, PDF & Email

Weinig tijd om te koken of gewoon een klein beetje lui maar wél zin om lekker te eten? Meet de traybake. Het enige wat je hoeft te doen is je ingrediënten snijden, wat olie en kruiden er overheen en de oven in. Je kunt vervolgens gerust met je voetjes omhoog, de oven doet toch het meeste werk. In dit recept gaan we dan ook voor één van de eenvoudigste traybakes. We gaan hier voor het klassieke AGV’tje (Aardappels, Groenten, Vlees). Extra voordeel, het is tijdbesparend, maar vooral ook afwas besparend. 

Nodig voor 2 personen

  • 300 g boerenworst
  • 1 broccoli
  • 1/2 rode ui
  • 500 g aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • snuifje droge tijm
  • peper en zout

Doen

  • Leg een vel bakpapier op je ovenplaat
  • Snij de aardappelen in plakjes van 0,5 cm, Verspreid deze op de ovenplaat
  • Snij de broccoli in roosjes en de rode ui in ringen
  • Verdeel deze op de ovenplaat. Hussel deze een beetje door elkaar met de aardappelschijfjes
  • Draai de worsten zodat je kleine worstjes krijgt
  • Leg de worstjes bij op de ovenplaat
  • Sprenkel er een klein beetje olijfolie over
  • Kruid met peper, zout en een beetje tijm
  • Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 165 graden
  • Smakelijk

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *