Stoer en stijlvol
Blog

Stoer en stijlvol: tips voor het inrichten van een industriële keuken

Print Friendly, PDF & Email

#ADV – Een industriële keuken is een populaire keuze voor zij die op zoek zijn naar een keuken met een stoere en stijlvolle uitstraling. Deze keukenstijl is herkenbaar door zijn robuuste uitstraling die gebaseerd is op de fabriekstijl van (oude) industriële gebouwen. Of je nu een moderne of eerder een traditionele inrichting hebt, een industriële keuken past in zowat elk interieur. Wij geven jou alvast enkele tips over hoe je een industriële keuken kan inrichten en welke elementen je nodig hebt om de industriële stijl in je huis te brengen.

Kleurenpalet

Een industriële keuken heeft een eerder beperkt kleurenpalet dat zich beperkt tot de grijstinten, zwart en wit. Deze kleuren zorgen voor een stoere en robuuste uitstraling. Maar naast kleuren zijn er ook materialen die de industriële stijl versterken, zoals beton en staal. Je kan het kleurenpalet verrijken door te werken met verschillende texturen. Met beton en baksteen creëer je een ruwe textuur. Maar je kan ook textuur verkrijgen met bijvoorbeeld metalen afwerkingen.

De kleuren van de industriële stijl zijn over het algemeen vrij donker, daarom is het belangrijk dat je een goede balans vindt. Een overvloed aan zwart of grijs maakt jouw keuken al snel heel donker en somber. Door hier wit aan toe te voegen, kan je het geheel zachter maken. Maar ook een combinatie van verschillende grijstinten kan de keuken een stuk lichter maken.

Meubels

Bij een industriële keuken horen ook meubels met een stoere en robuuste uitstraling. Denk maar aan meubels met metalen frames, houten bladen en leer. Een veelgemaakte keuze voor een industriële keuken is een eettafel kopen of stoelen kopen die gemaakt zijn van ruw hout of staal. De industriële stijl kan je nog meer versterken door te kiezen voor stoelen in een donkere kleur of met een leren bekleding. 

Een andere manier om meubels te integreren in je industriële keuken is door industriële rekken en kasten te gebruiken. Kies voor rekken of kasten met metalen frames en houten planken. Dit creëert een eenheid. Deze rekken of kasten kunnen dienen als opslagruimte of als decoratief element.

Accessoires

Accessoires kunnen de stijl en sfeer van je industriële keuken versterken en een persoonlijke touch toevoegen. Een van de populairste accessoires zijn metalen potten, pannen en keukengerei. Ze zijn niet alleen praktisch, maar passen ook perfect bij de industriële uitstraling van je keuken. Enkele andere populaire accessoires zijn een vintage klok met metalen of houten frame en een vitrinekast. Ook deze zijn functioneel en dragen bij aan de sfeer in je keuken. Decoratieve items die bij een industriële stijl passen zijn oude reclameborden, een metalen schaal en een spiegel met een metalen frame. Verlichting met een industriële look, zoals hanglampen met metalen kappen, kan de sfeer in je keuken versterken.

Praktische tips

Naast meubels en accessoires zijn er ook een aantal praktische tips waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan duurzame materialen. De materialen die bij deze stijl passen, zijn geschikt voor intensief gebruik. Een industriële keuken moet mooi zijn, maar ook praktisch. Denk er dus aan dat je een logische opdeling hebt en dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. Zo’n keuken kan soms wat stoffig zijn, dus zorg ervoor dat je eenvoudig kan schoonmaken. Kies dus eerder voor gladde oppervlakken en vermijd textiel. 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *