Kip in beslag met tzatziki aardappelen en komkommer
Hoofdgerechten, Recepten

Kip in beslag met tzatziki aardappelen en komkommer

Print Friendly, PDF & Email

Kipfilet, aardappel en komkommer

De klassieke combinatie van vlees, aardappelen en groenten. Maar dan in heel andere vorm. De kip halen we door een beslag van water, bloem en kruiden. Hier gebruikte ik een kruidenmengeling van koriander, look, citroenschil & chili. Van de aardappelen maken we een frisse aardappelsalade. Hier vervangen we de mayonaise door gezondere tzatziki. De komkommer serveren we heerlijk fris gemarineerd in een zoetzure salade met rode ui.

Nodig voor 2 personen

  • 2 kipfilet
  • 85 g zelfrijzende bloem
  • 1 kl kruidenmengeling (bv koriander, look, citroenschil, chili, …)
  • 500 g aardappelen
  • 2 komkommers
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 klein teentje knoflook
  • verse tuinkruiden (dille, bieslook, peterselie, …)
  • 1 kleine rode ui
  • olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl suiker
  • peper en zout

Doen

  • Rasp 1/2 komkommer. Doe de geraspte komkommer in een vergiet of handdoek en laat goed uitlekken.
  • Pers de knoflook, hak de tuinkruiden fijn.
  • Doe de Griekse yoghurt in een kom en roer de geraspte komkommer, look en tuinkruiden erdoor.
  • Laat de tzatziki minstens 2 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  • Schil de aardappelen. Snij de aardappelen in stukjes
  • Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water. Laat deze afkoelen
  • Meng de tzatziki onder de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout
  • Maak in een ruime kom een beslag van 100 ml water, 80 g bloem en 1 kl kruiden
  • Snij de kipfilet doormidden zodat je 2 dunnere filets krijgt
  • Doe de kipfilets in de kom bij het beslag. Roer dit goed door elkaar zodat de kipfilets volledig zijn bedekt met beslag
  • Smelt een klontje boter in een ruime pan. Bak hierin de kipfilets gaar
  • Snij ondertussen de overige komkommer met een dunschiller in slierten
  • Pel de rode ui, snijd deze doormidden en daarna in fijne halve ringen
  • Meng de komkommerslierten met rode ui, 1 el olijfolie, 2 el witte wijnazijn, 2 el appelazijn en 1 tl suiker
  • Meng de komkommersalade voorzichtig onder elkaar, kruid met peper en zout
  • Serveer de gebakken kip met tzatziki aardappelen en zoetzure komkommer.

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *