Paasbrunch: Crostini - Gerookte zalm - Mimosa
Aperitief hapjes, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Paasbrunch: Crostini – Gerookte zalm – Mimosa

Print Friendly, PDF & Email

Traditiegetrouw staan hier met Pasen vogelnestjes op de menu. Maar dit jaar kiezen we eens voor een heerlijke Paasbrunch. Wat zeker niet op tafel mag ontbreken zijn deze crostini’s met gerookte zalm, rode biet en granaatappel. Daarnaast mag ook zeker een glaasje vers fruitsap niet ontbreken bij een brunch. Maar bij deze feestelijke brunch maken we van het fruitsap een klassieke mimosa cocktail. 

 Ingrediënten van Lidl

Crostini

  • 1 croustille (stokbrood)
  • 150 g wilde sockeye zalm (gerookte) van Deluxe
  • 1 granaatappel
  • 1 rode biet (gekookt)
  • zure room
  • olijfolie
  • azijn
  • peper en zout
  • verse basilicum

  • Snijd het croustille (stokbrood) in plakjes van 1 cm
  • Besprenkel de plakjes stokbrood met olijfolie
  • Rooster deze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
  • Laat deze even afkoelen
  • Snijd de rode biet in blokjes, breng deze op smaak met olijfolie, azijn, peper en zout
  • Haal de pitjes uit de granaatappel, doe deze in een kom
  • Smeer een dun laagje zure room op de crostini
  • Beleg deze met gerookte zalm
  • Werk af met rode biet, granaatappel en verse basilicum

Mimosa – Cocktail

  • 750 ml vers fruitsap
  • 1 fles prosecco
  • ijsblokjes

  • Doe 1 ijsblokje in de champagne glazen of coupe
  • Giet hierop 90 ml fruitsap
  • Vul aan met 90 ml prosecco
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *