Kalkoen Stroganoff met rijst
Hoofdgerechten, Recepten

Kalkoen Stroganoff met rijst

Print Friendly, PDF & Email

Stroganoff, een rijkelijk gevulde saus op basis van sjalot, paprika en champignons. Veelal wordt deze saus geserveerd bij biefstuk. Maar in dit recept gaan we aan de slag met kalkoen. Het resultaat is minstens even lekker. Ook zo een fan van stroganoffsaus? Bekijk dan zeker ook eens ons recept met cannelloni met rundergehakt en stroganoffsaus. 

Recept voor 2 personen

  • 300 g kalkoenfilet
  • 250 g champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • 200 ml zure room
  • 200 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • rijst
  • 1 takje tijm
  • 1/2 dl cognac

Doen

  • Snij de kalkoen in reepjes
  • Smelt in een ruime braadpan een klontje boter
  • Bak hierin de kalkoenreepjes aan, kruid deze met peper en zout
  • Haal de kalkoenreepjes terug uit de pan
  • Plet de look, snij de sjalot en paprika in reepjes, de champignons in 4
  • Stoof de look en groeten aan in de pan van de kalkoen
  • Flambeer de groenten met 1/2 dl cognac
  • Voeg de tomatenpuree toe, stoof deze kort mee aan
  • Voeg de bloem toe, stoof ook deze kort mee aan
  • Voeg tijm, water, zure room en het bouillonblokje toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Voeg de kalkoenreepjes toe aan de saus
  • Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout
  • Serveer naar eigen smaak met rijst of frietjes

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *