Gehaktballetjes met aubergine, feta en orzo
Hoofdgerechten, Recepten

Gehaktballetjes met aubergine, feta en orzo

Een tijdje geleden maakten we voor de eerste keer een “one pot wonder” klaar. Toen eentje met pasta, scampi en doperwten. Deze keer gaan we voor gehaktballetjes met orzo, tomatensaus, aubergine en paprika. Om dit gerecht helemaal af te maken serveren we hierbij geroosterde pijnboompitten, feta en olijven.

One pot wonder voor 2 personen

  • 200 g gemengd gehakt
  • 1 el mosterd
  • 50 g paneermeel
  • 1 eidooier
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 350 ml passata
  • 200 g orzo
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 200 g feta
  • 50 g olijven
  • (verse oregano voor de afwerking)

Doen

  • Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met mosterd, paneermeel en de eidooier
  • Breng dit op smaak met peper en zout
  • Rol hiervan gehaktballetjes
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime kookpot. Wij gebruiken hier de nieuwe Chef’s Pan van Le Creuset. Deze pan leent zich perfect tot deze One-pot-wonder met z’n anti-aanbaklaag.
  • Bak hierin de gehaktballetjes aan. (deze moeten nog niet helemaal gaar te zijn)
  • Haal de gehaktballetjes uit de kookpot
  • Stoof nu de sjalot en look aan
  • Snijd ondertussen de aubergine en paprika in blokjes
  • Voeg deze toe aan de gestoofde ui
  • Stoof de groenten kort mee aan
  • Voeg nu de passata, 350 ml water en het bouillonblokje toe
  • Breng het geheel aan de kook
  • Voeg de orzo en de gehaktballetjes toe
  • Laat 10 minuten zachtjes pruttelen onder het deksel
  • Roer af en toe
  • Breng het geheel eventueel verder op smaak met peper en zout
  • Werk af met feta, pijnboompitten en (verse oregano)
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *