Ossobuco van vis met tagliatelle en gremolata
Hoofdgerechten, Recepten

Ossobuco van vis met tagliatelle en gremolata

Ossobuco

Ossobuco is een toppertje uit de Italiaanse keuken. De basis van ossobuco zijn eigen kalfsschenkels. De schenkels worden met o.a. wortel, uien en bleekselderij gestoofd, veelal in een tomatensaus. In dit recept gooien we het over een totaal andere boeg. We vervangen de kalfsschenkels door een smaakvol stukje vis. Verder serveren we deze ossobuco van vis klassiek met tagliatelle en gremolata.

Ossobuco van vis:

Nodig voor 2 personen

  • 300 g dikke stukken vis bv zeewolf, zeeduivel of roodbaars
  • 1 ui
  • 3 wortels
  • 1/2 selder
  • 1 teentje knoflook
  • 8 kerstomaten
  • bloem
  • 1 glas witte wijn
  • 300 ml passata
  • 1 groentebouillonblokje

Gremolata:

  • 2 teentjes look
  • 1 limoen (liefst biologisch)
  • 1 handvol krulpeterselie
  • peper zout

Doen:

  • Snij de vis in stukken van ongeveer 50 gram
  • Kruid de vis met peper en zout, wentel de vis door de bloem
  • Snij de ui, wortel en selder in fijne blokjes
  • Bak de vis aan in een hete pan met boter en olijfolie
  • Leg de stukken vis in een ovenschotel
  • Stoof in dezelfde pan het geplette teentje knoflook aan
  • Voeg de fijngesneden groenten toe. Stoof dit kort mee aan
  • Voeg 1 el bloem toe, stoof kort aan
  • Giet het glas wijn in de pan, laat deze voor de helft inkoken
  • Voeg nu de passata, doormidden gesneden kerstomaten en het groentebouillonblokje toe
  • Breng de saus aan de kook, breng op smaak met peper en zout. Zorg ervoor dat de groenten nog een lekkere beet hebben. De saus mag niet te plat worden
  • Giet de saus over de stukken vis. Plaats de ovenschotel gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Maar ondertussen de gremolata
  • Rasp de look en schil van limoen fijn
  • Hak de peterselie fijn, meng dit onder de look en limoen
  • Kook ondertussen ook de tagliatelle gaar
  • Serveer de ossobuco van vis met tagliatelle, werk af met gremolata

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *