Recepten, Zoetigheden

Appelcrumble

Appelcrumble is een lekker nagerecht, heerlijk met een bolletje vanille ijs

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 140 gr bloem
  • 130 gr boter
  • 125 gr suiker
  • 25 gr amandelpoeder
  • (50 gr muesli)
  • 700 gr appels, geschild, in plakjes gesneden
  • 1 el candijsuiker
  • kaneel

Werkwijze:

  • Bloem, amandelpoeder, boter, (muesli) en suiker met de hand mengen
  • Leg de deeg een half uurtje in de koelkast
  • Meng een snuifje kaneel en de candijsuiker onder de appelschijfjes
  • Leg de plakjes appel in een ovenschaal
  • Brokkel de deeg over de appels
  • +- 40 minuten bakken in oven van 185graden

Lekker met een advocaatsausjes en bolletje vanille ijs

Variant:

  • Hou je van rozijnen, dan kan je er altijd wat onder de appels mengen
  • Je kan naar eigen smaak de muesli gebruiken of niet, het zorgt voor een leuke crunch
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *