Appelcrumble is een lekker nagerecht, heerlijk met een bolletje vanille ijs
Recept voor 4 personen
- 140 gr bloem
- 130 gr boter
- 125 gr suiker
- 25 gr amandelpoeder
- (50 gr muesli)
- 700 gr appels, geschild, in plakjes gesneden
- 1 el candijsuiker
- kaneel
Werkwijze:
- Bloem, amandelpoeder, boter, (muesli) en suiker met de hand mengen
- Leg de deeg een half uurtje in de koelkast
- Meng een snuifje kaneel en de candijsuiker onder de appelschijfjes
- Leg de plakjes appel in een ovenschaal
- Brokkel de deeg over de appels
- +- 40 minuten bakken in oven van 185graden
Lekker met een advocaatsausjes en bolletje vanille ijs
Variant:
- Hou je van rozijnen, dan kan je er altijd wat onder de appels mengen
- Je kan naar eigen smaak de muesli gebruiken of niet, het zorgt voor een leuke crunch