Trakteer jezelf op een verrukkelijk nagerecht met ons recept voor appelcrumble. De perfecte combinatie van warme, zachte appels met een knapperige, kruimelige topping maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Serveer het met een bolletje romig vanille-ijs voor een hemelse smaakbeleving. Eenvoudig te bereiden en altijd een favoriet bij elke gelegenheid, deze appelcrumble zal zeker een hit zijn aan de eettafel.
Ingrediënten – Voor 4 personen
- 140 gr bloem
- 130 gr boter
- 125 gr suiker
- 25 gr amandelpoeder
- (50 gr muesli)
- 700 gr appels, geschild, in plakjes gesneden
- 1 el candijsuiker
- kaneel
Werkwijze:
- Bloem, amandelpoeder, boter, (muesli) en suiker met de hand mengen
- Leg de deeg een half uurtje in de koelkast
- Meng een snuifje kaneel en de candijsuiker onder de appelschijfjes
- Leg de plakjes appel in een ovenschaal
- Brokkel de deeg over de appels
- +- 40 minuten bakken in oven van 185 graden
Lekker met een advocaatsausjes en bolletje vanille ijs
Variant:
- Hou je van rozijnen, dan kan je er altijd wat onder de appels mengen
- Je kan naar eigen smaak de muesli gebruiken of niet, het zorgt voor een leuke crunch