Hoofdgerechten

Gentse waterzooi

Waterzooi is een typisch Gents recept gemaakt van kip of vis, groenten, room en aardappelen. Het wordt opgediend als een soort soep eventueel met brood.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 braadkip
  • 1 stengel selder
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 2 dl room
  • 1 eigeel
  • 800 gr aardappelen (vastkokende)
  • 1 groentenbouillon blokje

Werkwijze:

  • Doe de kip in een kookpot, zet hem net onder met water en doe het bouillonblokje erbij
  • Laat dit 35 minuten koken
  • Haal de kip uit het kookvocht en hou de bouillon appart
  • Probeer een beetje van de bovendrijvende onreinigheden er af te scheppen
  • Snij de selder, prei en wortel in fijne reepjes
  • Smelt een klontje boter in diezelfde pot en stoof er de groenten in aan
  • Voeg daarna de helft van het kookvocht van de kip toe
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in de andere helft van het kookvocht van de kip
  • Versnij ondertussen de kip (billen erafhalen en de filets eraf snijden)
  • Verwijder het vel van deze stukken kip
  • Voeg de stukken kip terug toe aan de bouillon met groenten
  • Laat dit nog een kwartier samen zachtjes pruttelen
  • Breng de bouillon goed op smaak met peper en zout
  • Giet de aardappelen af als ze gaar zijn
  • Voeg deze ook toe aan de kookpot
  • Laat 5 minuten samen pruttelen
  • Meng de room en het eigeel
  • Zet het vuur af zodat de bouillon niet meer kookt
  • Voeg de room met het eigeel toe en roer het er zachtjes onder
  • Voila, hier heb je een heerlijke waterzooi

Smakelijk !!

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. els van den bergh zegt:

    Heb dit uitgeprobeerd en het was heerlijk, echt een stimulans om nog andere gerechten te proberen. Bedankt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.