Een vispannetje is altijd een goed idee! Dit eenvoudige recept combineert de heerlijke smaken van vis, smaakvolle saus en verse groenten in één pan. Bovendien zorgen we ervoor dat de vis niet uitdroogt of waterig wordt, zodat je optimaal kunt genieten van de pure smaken. Het is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een echte smaakbom op tafel. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of een etentje met vrienden. Serveer met een stukje brood of puree en geniet!


Nodig voor 2 personen
- 250 g verse vis (pieterman, zalm, kabeljauw)
- 150 g scampi
- 50 g grijze garnalen
- 1 dikke prei
- 200 g gemalen kaas (Gruyere, Emmental en Parmezaan)
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml visbouillon
- boter
Doen
- Was en kuis de prei. Snij deze in fijne ringen
- Smelt een klontje boter in de campagnard pan.
- Stoof hier de prei in aan, kruid deze met peper en zout. Zet het vuur uit
- Maak nu de vissaus: . Smelt de boter in een kookpan. Voeg de bloem toe, roer goed om tot het geheel naar koekjes begint te ruiken. Voeg dan de visbouillon toe en laat indikken. Zet het vuur uit. Roer 1/2 van de gemalen kaas door de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Pel en kuis de scampi. Snij de vis in stukken
- Verdeel de scampi en vis op de prei
- Giet de warme vissaus over de vis
- Strooi er de overig kaas over
- Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Werk af met grijze garnalen
- Smakelijk!




Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.