Pasta met biefstukpuntjes, champignons en peper
Hoofdgerechten, Recepten

Pasta met biefstukpuntjes, champignons en pepersaus

Waarom kiezen als je het beste van twee werelden kunt combineren? Deze heerlijke pasta met malse biefstukpuntjes, champignons en een romige pepersaus brengt twee klassieke smaken samen op één bord. Ideaal voor wie een snelle en heerlijke maaltijd op tafel wil zetten. Of het nu is om een doordeweekse avond net dat tikkeltje specialer te maken of om je gasten te verrassen, dit gerecht scoort altijd!

Nodig voor 2 personen:

  • 300 g rundvlees puntjes – The Meatlovers
  • 500 g champignons
  • 150 ml room
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 kl verse peperbolletjes
  • 1 kl mosterd
  • 250 g pasta – tagliatelle
  • 25 g bloem
  • boter
  • cognac

Doen

  • Snij de champignons in 4
  • Smelt een klontje boter in een ruime braadpan
  • Bak hierin de biefstukpuntjes kort aan, kruid met peper en zout. Haal deze terug uit de pan
  • Bak ik diezelfde pan de champignons aan. Haal ook deze terug uit de pan
  • Smelt 25 g boter in dezelfde pan, voeg 25 g bloem toe. Stoof deze kort mee aan
  • Voeg de bouillon, room, een scheutje cognac en de mosterd toe
  • Roer goed. Breng het geheel aan de kook
  • Voeg de biefstukpuntjes, champignons en verse peperbolletjes toe aan de saus
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Kook de pasta beetgaar (30 sec minder lang als op de verpakking staat)
  • Voeg 1 pollepel kookvocht toe aan de saus
  • Giet de pasta af, voeg deze toe aan de pan
  • Meng alles goed onder elkaar
  • Breng eventueel verder op smaak met peper en zout
  • Smakelijk

Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *