Te eenvoudig voor een recept, maar te lekker om niet op de blog te zetten! Dit recept voor een pitabroodje met shoarma van scampi is precies zo’n geval. In een handomdraai tover je een smaakvol gerecht op tafel dat ideaal is als snelle lunch of casual diner. De pittige scampi’s combineren perfect met het zachte pitabroodje, frisse toppings en een knoflooksausje. Een verrassend en heerlijk gerecht dat gegarandeerd in de smaak valt bij iedereen aan tafel!



Nodig voor 2 personen:
- 1/2 kg scampi
- shoarmakruiden
- 1 tl sriracha
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- pitabroodjes
- ijsbergsla
- 1/2 rode ui
- komkommer
- looksaus, of saus naar keuze
Doen
- Pel de sjalot, snij deze in fijne halve ringen. Pel de look, rasp deze fijn
- Doe deze in een ruime mengkom
- Pel en kuis de scampi
- Snij deze overlangs doormidden
- Voeg deze toe aan de mengkom
- Voeg shoarmakruiden, sriracha en een scheutje olijfolie toe
- Roer goed om
- Snij de rode ui in halve ringen, de ijsbergsla fijn en de komkommer in plakjes
- Warm de pitabroodjes op zoals op de verpakking staat
- Smelt een klontje boter in een ruime pan
- Bak hierin de mengeling met scampi aan
- Vul de pitabroodjes met sla, rode ui, komkommer en looksaus
- Vul deze verder met de gebakken scampi
- Smakelijk!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
