Tartaar van in de oven gepofte groenten met burrata
Recepten, Voorgerechten

Vegetarische tartaar met burrata + Cadeautip

Print Friendly, PDF & Email

In dit recept maken we een heerlijke tartaar van in de oven gepofte wintergroenten. We garen o.a. pastinaak, wortel, rode biet en knolselder gedurende 60 minuten op 160 graden in de oven. Hier maken we een klassieke tartaar van met worcestershire, mosterd, kappertjes en fijngesneden sjalot. Verder komt er burrata, geroosterde pijnboompitten en basilicum bij. Een heerlijk voorgerecht, zelfs voor de echte vleesliefhebbers! We gaan in dit recept ook aan de slag met onze geliefde olijfolie van Casa Astrid. Onderaan dit recept geven we trouwens nog een prachtige cadeautip.

Tartaar van in de oven gepofte groenten met burrata

Nodig voor 8 personen

  • 1 dikke wortel
  • 1 pastinaak
  • 2 rode bieten
  • 1/4 knolselder
  • 1 raap
  • enkele druppels worcestershire
  • 1 tl mosterd
  • 1 el kappertjes
  • 1 fijngesneden sjalot
  • Casa Astrid olijfolie
  • 4 bollen burrata
  • basilicum
  • geroosterde pijnboompitten
  • peper en zout

Doen

  • Schil de groenten, leg deze in een ruime ovenschaal
  • Rooster de groenten gedurende 60 á 70 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Laat de groenten terug volledig afkoelen
  • Snij de groenten in fijne blokjes, hou de blokjes rode biet nog even apart
    (de rode biet mengen we er pas op het einde onder, anders geven deze teveel kleur af aan de andere groenten)
  • Doe de overige fijngesneden groeten tezamen in een ruime mengkom
  • Voeg fijngesneden sjalot, worcestershire, mosterd en kappertjes toe
  • Breng de tartaar van groenten op smaak met olijfolie, peper en zout
  • Bewaar de tartaar en de blokjes rode biet tot gebruik in de koelkast
  • Meng de rode biet onder de andere groenten
  • Maak met behulp van een dresseer ring mooie rondjes tartaar op de borden
  • Verdeel daarop een halve bol burrata
  • Kruid de burrata met gemalen peper en grof zeezout
  • Werf af met verse basilicum en pijnboompitten
  • Sprenkel er nog een beetje extra olijfolie over
  • Geniet!

Adopt a tree – Casa Astrid

Enkele jaren geleden reisden we af naar het Italiaanse Umbrië voor ‘A Taste of Assisi’. Dit op uitnodiging van Gents-Italiaanse olijfolieproducent Casa Astrid. Drie dagen lang werden we ondergedompeld in de wondere wereld van Olijfolie. Ook werd er toen het “Adopt a tree” programma voorgesteld. 

Met het adopteren van een olijfboom ontvang je een mooi welkomstpakket. Hierin zit een roestvrij stalen fles, een schenktuitje en een 3 Liter Bag in Box Casa Astrid extra vierge olijfolie. Ook de 2 jaren nadien krijg je een 3 Liter Bag in Box toegestuurd. Verder zit er in het pakket nog een heerlijke geur verspreider met 4 hoge kwaliteit parfum, zodat je je in Italië waant.

Daarnaast krijg je een naamplaatje op een boompje, een foto van jouw olijfboom via Whatsapp en voor elke geadopteerde boom wordt er een nieuw jong boompje aangeplant voor de volgende generatie. Kortom een duurzaam en gezond geschenk dat je niet snel vergeet en waar je jaren genot van hebt.

We zijn dan ook enorm trots dat we Casa Astrid als partner van Kris Kookt mogen verwelkomen. De komende maanden zullen we makkelijke, originele en vooral lekkere recepten ontwikkelen met deze award winnende olijfolie.


Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en Casa Astrid


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *