Dranken & Cocktails, Recepten, Travel

Cocktails @ the bar – Vesper Hotel – Noordwijk

Print Friendly, PDF & Email

Relaxation is art at Vesper Hotel

Een tijdje geleden bezochten we voor de tweede keer het Vesper Hotel in Noordwijk. Vlak voor ons bezoek behaalde dit Boutiquehotel nog een knappe tweede plaats bij de “Travelers Choice Awards 2016” van TripAdvisor in de categorie ’25 hotels met de beste service van Nederland’.

De onberispelijke service, professionaliteit, het ontwerp en de rust zijn de sleutel in Vesper. Waar de service normaal gezien stopt, gaan ze bij Vesper nog een stukje verder. De sfeer in dit hotel laat een gloed van ontspanning op je schouders vallen. De glimlach en zorgzaamheid van het personeel maakt de ervaring helemaal af.

We hadden misschien niet de beste periode van het jaar gekozen voor onze trip naar de Nederlandse kust. In de namiddag was het droog, maar erg stormachtig. Toch maakten we een kleine wandeling langs de winkelstraat van Noordwijk. Eens terug in het hotel kregen we zin in één van hun heerlijk cocktails. De barman in de lobby was klaar om onze cocktails shaken, wij genoten alvast van een prachtig zicht op de stormachtige zee.

The Grand Tai:

Nodig:

 • 60 ml dark rum
 • 20 ml Grand Marnier
 • 40 ml  limoensap
 • 10 ml suikersiroop
 • 10 ml Orgeat siroop

Doen:

 1. Vul een tumbler glas met crushed ice
 2. Voeg alle ingrediënten toe aan de shaker
 3. Shake krachtig
 4. Serveer met voldoende ijs
 5. Garneer met een muntblaadje en sinaasappelschil.

Vesper Sour:

Nodig:

 • 30 ml Vodka
 • 40 ml limoensap
 • 20 ml suikersiroop
 • 20 ml eiwit
 • vleugje Lillet Blanc

Doen:

 1. Doe alle ingrediënten in de shaker
 2. Eerst zonder ijs shaken, daarna met ijs
 3. Uitschenken door een cocktail vergiet in een tumbler glas met ijs.
 4. Aftoppen met een vleugje Lillet Blanc.

We hadden het geluk om te overnachten bij Vesper. Na deze cocktails stond er ’s avonds nog een heerlijk 5 gangen diner op ons te wachten. Maar eerst was het tijd om ons op te frissen in onze prachtige kamer. Tijdens ons vorig bezoek hadden we een grote regendouche met muziek, deze keer een bad, met zicht op zee en een regendouche. Zo zijn alle 27 kamers uniek en hebben elk hun eigen karakter en kleur. Alle kamers beschikken over design meubelen & voorwerpen uit een vintage markt in Parijs, handgemaakte matrassen en luxe badkamers. Het uitzicht op zee maakt het verhaal helemaal af.

Vesper Hotel
Kon. Astrid Boulevard 46
2202 BE Noordwijk, Nederland
Telefoon:+31 71 800 9988

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *