Dranken & Cocktails, Recepten

The Tanqueray Tessmanian Devil van Tess Posthumus

Print Friendly, PDF & Email

De cocktailwereld maakt revolutionaire veranderingen door, waarbij de totaalbeleving dit jaar centraal staat. Het gaat niet puur om de smaak van de cocktails, maar juist om de hele zintuigelijke beleving. Dit wordt “sensploration” genoemd en is dé belangrijkste trend van dit jaar.

“Wanneer je een cocktail krijgt, gaat het niet alleen om wat er daadwerkelijk in het glas zit. Allereerst bepaalt de geur voor een groot deel wat jij ervan vindt, maar tevens de kleur en het soort glaswerk hebben uiteindelijk een grote invloed op de smaak. We proeven niet uitsluitend met onze smaakpapillen, de rest van onze zintuigen doen eveneens mee. Wanneer je voor iemand een cocktail samenstelt, is het belangrijk om ook hier bij stil te staan”, aldus Tess Posthumus, Dutch WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2015.

Nodig:

  • 30ml Tanqueray no. Ten Gin
  • 30ml citroensap
  • 30ml Franse aromatische wijn
  • 30ml Italiaanse kruidenlikeur
  • Scheutje bitter
  • 3 druppels Tabasco
  • 2 rode pepers voor garnering

Doen:

  1. Mix alle ingrediënten en serveer de cocktail in een Martini glas.
  2. Garneer met 2 rode pepers voor de duivelsoren

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *