Boerenworst met venkel, tomatensaus en gnocci
Hoofdgerechten, Recepten

Boerenworst met venkel, tomatensaus en gnocchi

Print Friendly, PDF & Email

Boerenworst met venkel

In dit recept gaan we aan de slag met verschillende alledaagse ingrediënten. In plaats van de klassieke Belgische boerenworst met groenten en aardappelen geven we een Italiaanse twist aan deze ingrediënten. 

Tomatensaus met venkel

We maken een enorm smaakvolle tomatensaus met venkel, prei en kappertjes. Daarnaast serveren we dit gerecht met gnocchi en werken we het af met geroosterde amandelen voor de heerlijke crunch.

Nodig voor 2 personen:

  • 2 boerenworsten
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • 10 kerstomaten
  • 500 g gnocchi
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml passata
  • 1 el kappetjes
  • 2 el amandelen
  • 1 groentebouillonblokje
  • Parmezaanse kaas

Doen:

  • Was de prei, snij deze in fijne ringen
  • Snij de venkel in halve reepjes, hou het loof bij voor de afwerking
  • Stoof de prei en venkel aan met een scheut olijfolie
  • Voeg een fijngesneden teentje knoflook toe
  • Voeg passata en het bouillonblokje toe
  • Laat dit zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn
  • Snij de kerstomaten doormidden, voeg deze toe aan de saus
  • Voeg de kappertjes toe en breng op de saus op smaak met het bouillonblokje en peper
  • Kook ondertussen de gnocchi gaar zoals op de verpakking staat
  • Hak de amandelnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof
  • Ze deze even apart zodat ze kunnen afkoelen
  • Bak de boerenworsten bruin en gaar
  • Serveer de boerenworst met venkel/prei tomatensaus en gnocchi
  • Werk af met geroosterde amandelnoten, loof van venkel en Parmezaanse kaas

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *