Köfte zijn gehaktballetjes of platte burgertjes van gemalen rund- of lamsvlees die vooral in het Midden-Oosten, Turkije en Griekenland worden gegeten. Wij maken hier een heerlijke versie met rundergehakt. We serveren deze runderköfte met basilicum hummus tussen een zalig briochebroodje.
Nodig voor 4 personen
- 500 g rundergehakt – The Meatlovers
- 2 eieren
- 3 el paneermeel
- 1 kl mosterd
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- Meng alle ingrediënten onder het rundergehakt
- Breng op smaak met peper en zout
- Vorm van het gehakt 8 of 16 worstjes en prik ze op spiesjes, druk ze een beetje plat
- Bewaar de runderkofte tot gebruik in de koelkast
Basilicumhummus
- 1 bokaal kikkererwten
- 1 plantje verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 1 kl tahini
- 10 ml vocht van de kikkererwten
- 75 ml olijfolie
- enkele druppels citroensap
- peper en zout
- Mix de kikkererwten samen met de blaadjes basilicum, look, tahini, het vocht en citroensap fijn
- Voeg gelijkelijk olijfolie toe tot je een smeuïge massa hebt
- Breng de hummus op smaak met peper en zout
Extra
- Brioche broodjes – The Meatlovers
- radijs
- komkommer
- rode ui
Afwerking
- Pel de rode ui, snij deze in fijne ringen
- Snij de radijs en komkommer in plakjes, meng deze met de rode ui
- Snij de briochebroodjes doormidden
- Warm de briochebroodjes op in een grillpan of in de oven
- Bak de runderkofte in een grillpan
- Serveer de briochebroodjes met basilicum hummus, runderkofte en groenten
Dit recept behoord tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt en The Meatlovers.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.