Blog

Wat eten we vandaag? 3 tips als je geen inspiratie hebt

Print Friendly, PDF & Email

Advertentie – Je hebt zin om lekker te koken. Helaas ontbreekt het je aan inspiratie. We weten allemaal hoe belangrijk het is om gevarieerd te eten, maar het is niet gemakkelijk om telkens weer iets nieuws te verzinnen. In de meeste huishoudens verschijnen dan ook wekelijks dezelfde soort gerechten op tafel. Jammer, want het is veel leuker (en gezonder) om nieuwe recepten uit te proberen. Ervaar jij elke dag weer hetzelfde dilemma en grijp je vervolgens toch weer terug naar oude recepten? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Hieronder vind je drie tips voor als je geen inspiratie hebt tijdens het koken. 

1. Zoek wekelijks minimaal één nieuw recept uit 

Een goede voorbereiding is al het halve werk. Probeer daarom elke week even een momentje te pakken om recepten op te zoeken. De recepten hello fresh worden bijvoorbeeld elke week vernieuwd en zijn voor een groot deel openbaar. Hier kun je de nodige inspiratie opdoen om jouw eigen weekmenu samen te stellen. Natuurlijk zijn er ook nog andere websites waar je terecht kunt. Ook handige apps als Pinterest kunnen de nodige inspiratie geven. 

Probeer in elk geval elke week één nieuw recept toe te voegen aan je weekmenu. Zo blijf je gevarieerd eten en is het ook leuker om te koken. Als je hier elke week een momentje voor pakt, ervaar je niet elke dag hetzelfde dilemma. Je weet immers van tevoren al hoe jouw weekmenu eruitziet. Wel zo handig. 

2. Verzamel nieuwe recepten

Ken je dat? Je hebt ooit eens een nieuw recept uitgeprobeerd en het viel enorm in de smaak, maar nu weet je het recept niet meer. Ongelooflijk zonde. Probeer daarom een plekje te creëren waar je dit soort recepten kunt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een notitieboekje waar je recepten in bewaard uit tijdschriften, kranten en dergelijke. Deze kun je eenvoudig scheuren en plakken. Nieuwe recepten van het internet kun je eenvoudig in je favorieten zetten. Zo heb je altijd iets om naar terug te grijpen als je weer eens met je handen in het haar zit.

3. Eet een keer buiten de deur

Toegegeven, dit is natuurlijk niet altijd de beste optie. Maar ze zeggen niet voor niets: verandering van spijs doet eten. Als je een beetje vastzit in dezelfde gewoontes, kan het dan ook geen kwaad om eens een keer een andere cuisine uit te proberen. Ga eens buiten de deur eten en ontdek gerechten die je nog nooit eerder geproefd hebt. Probeer te onthouden welke ingrediënten je herkent en probeer de gerechten thuis eens na te maken. Je kunt hier dan natuurlijk ook een geheel eigen twist aan geven. Dit is een leuke manier om een gevarieerd menu samen te stellen en verschillende nieuwe smaken en ingrediënten te leren kennen. Daag jezelf dus eens uit om iets geheel nieuws te proberen. 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *