Venkel - Burrata - Zonnebloempit
Recepten, Voorgerechten

Venkel – Burrata – Zonnebloempit

Print Friendly, PDF & Email

Ovengeroosterde venkel, romige burrata, kruidige olijfolie en geroosterde zonnebloempitten. Serveer je dit als lunch, voorgerecht of sharing dish? Dat kan je volledig zelf kiezen. We geven enkele al maar mee dat deze combinatie alvast overheerlijk is.

Recept

  • 1 venkel
  • 1 burrata
  • citroen
  • verse oregano
  • zonnebloempitten
  • olijfolie
  • handvol verse tuinkruiden

Doen

  • Mix de verse tuinkruiden met 1,5 dl olijfolie. Kruid met peper en zout
  • Warm de olie zachtjes op tot 70 graden tot de kruiden en olie terug schift
  • Giet de olie door een fijne zeef. Zet tot gebruik aan de kant
  • Snij de venkel in 4 delen. Bewaar een beetje venkelloof voor de afwerking
  • Leg de stukken venkel in een ovenschotel.
  • Besprenkel de venkel met olijfolie, kruid met peper en zout
  • Bak de venkel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
  • Laat deze nadien terug afkoelen
  • Snij de burrata doormidden verdeel deze op 1 of 2 borden
  • Snij de venkel eventueel nog eens doormidden. Schil deze op de burrata
  • Werk af met zeste van citroen, geroosterde zonnebloempitten, verse oregano, olie van tuinkruiden en vers venkelloof

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *