Elephant gin – East Imperial Burma Tonic – Jeneverbes – Schijfje gember – kaneelstok
De Elephant Gin wordt sinds 2013 gemaakt net buiten Hamburg in zeer kleine batches van 600 a 700 flessen. Dit om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Een groot deel van de gebruikte kruiden zijn zeker niet alledaags, op deze manier slagen ze er in om de Afrikaanse sfeer in de fles te vangen. Hoe smaakt deze gin nu? The Belgian Gin Club. omschrijft de smaak als: “wildlife-complex”. Als ik hem proef, krijg ik een instant vakantie gevoel. Ontdek de subtiele florale, fruitige en kruidige hints in deze fantastische gin. Onderaan op de fles staat de batch naam in sierlijke kalligrafie, dit is steeds de naam van een olifant. 15% van de winst geven ze weg aan 2 organisaties die olifanten beschermen.


Samosa met mosselen, ananas en avocado
Foodpairing: Doordat deze gin mij aan vakantie doet denken, moest hierbij een zomers gerecht met enige link naar Afrika. Mosselen link ik aan de zomer, samosa aan Afrika. Om deze twee elementen perfect samen te brengen voegen we ananas en avocado toe. Hierbij serveren we een salsa met ananas, avocado, koriander en gember. Heerlijk !

Nodig:
- brickdeeg
- super mosselen (deze zijn makkelijker te verwerken in de samosa)
- rijpe ananas
- avocado
- koriander
- gember
- rozemarijn – tijm
- peper en zout
- 2 ui
- sinaasappel
- limoen
- 1ei
Doen:
- Was de mosselen en doe deze in een kookpot
- Voeg 1 grof gesneden ui, zwarte peper, tijm, 3 jeneverbessen en gember toe
- Kook de mosselen tot deze open zijn, laat ze afkoelen
- Snij de ananas en avocado in fijne bokjes
- Doe 3 el ananas – avocado mengsel in een kommetje apart voor de salsa
- Voeg bij de salsa geraspte gember, rasp van sinaasappel, nootmuskaat, fijngesneden koriander, olijfolie en limoensap toe
- Breng de salsa smaak met peper en zout, bewaar deze in de koelkast
- Haal de mosselen uit de schelp
- Meng voor de vulling van de samosa 1 deel mosselen met 1 deel fijngesneden ananas en avocado
- Voeg hier fijngesneden ui, koriander, fijngeraspte gember, tijm en rozemarijn aan toe
- Breng deze vulling op smaak met peper & zout
- Maak/vouw nu de samosa
- Leg de samosa op een ovenplaat met bakpapier, wrijf de samosa in met losgeklopt eigeel
- Bak de samosa gedurende 20 minuten op 180 graden
- Serveer de gebakken samosa met salsa en een heerlijke gin tonic
Elephant Gin won al meer dan 10 prijzen waaronder dit jaar nog een bekroning met dubbel goud en “Spirit of the year” op de World Spirits Award 2016. Wil jij ook per jaar minstens 6 kwaliteit gins leren kennen, kijk dan snel op de website van The Belgian Gin Club.
Ik had vanavond een interessante discussie. Is de hype van Gin voorbij of zal deze nog even blijven voort duren?
Hoi, Idd een interessante discussie. Ik denk dat we idd niet meer van een hype kunnen spreken. Hoewel de hype misschien voorbij is, zal gin tonic toch nog redelijk lang een populaire drank blijven.
Ik ben we benieuwd hoe jullie discussie is afgelopen?
Met de vaststelling dat we te laat zijn voor een cursus ‘Gin distilleren’ 🙂