Restaurant belevingen

La Table de Maxime – Paliseul – Maxime Collard


Een nieuw artikel over dit restaurant vind je hier.


Culinaire duizendpoot: Maxime Collard

Het was ondertussen al twee jaar geleden dat we onze benen onder tafel schoven bij “La Table de Maxime”. In die periode brachten we nog wel een bezoek aan de nieuwe bistro van Maxime Collard, “Les Terrasse de l’Our”. Ook daar staat kwaliteit en betaalbaarheid centraal. Heerlijke gerechten geserveerd in een prachtig restaurant op een unieke locatie.

in 2

“ Proef de ziel van de Ardennen! ”

Op voorhand reserveren bij het sterrenrestaurant deze culinaire duizendpoot, Maxime Collard is zeker aan te raden. Het restaurant “La Table de Maxime” is ondergebracht in een oude boerderij. Deze werd gerenoveerd volgens de kunst van de Ardennen met een modieus en harmonieus geheel als resultaat.

Passie voor terroir

Maxime Collard was 5 jaar lang de sous-chef van Geert van Hecke in De Karmeliet te Brugge. Één jaar na de opening van zijn restaurant in de Ardennen werd hij onmiddellijk bekroond met een Michelinster.

Maxime serveert een eigentijdse topkeuken met aandacht voor de seizoenen. Als lid van Generation W draagt hij het respect voor de omgeving en de streekproducten hoog in het vaandal. Zo werkt hij met fruit van ervaren locale telers, wild uit de Ardense bossen en forel uit de rivieren in de buurt.

1

We beginnen met een glaasje champagne Laherte Frères en een aperitief maison “Maitrank”, dit is een aperitief op basis van witte wijn en Lievevrouwebedstro. Hierbij kwamen de eerste hapjes.2

Zalm mi-cuit – Chutney van kurkuma – Beignet van appelkapperjes3

Tartaar van kalf – Kaviaar4

Groente velouté – Curry – Gamba – Buikspek5

Als eerste voorgerecht had Maxime gemarineerde forel in petto, deze werd geserveerd met komkommer – radijs – rilette van gerookte makreel en pesto van loof van goudsbloem76

Een subliem stukje zeetong uit Brugge werd geserveerd met een korst van daslook, groene asperges, tuinbonen, morieljes en een mousseline van Maitrank98

Langoustine en ganzenlever werden vergezeld met een salade van courgette, aubergine en gekonijte tomaat. Hierbij kwam een consommé van citroengras en gember1110

Voor het hoofdgerecht werd er kwartel uit Dombes opgerold in snijbiet. Heerlijk sappig en smaakvol. Hierbij kwam een gekonfijt billetje, structuren van wortel en een jus van sinaas en koolzaadolie. Een topper van formaat !1312

Het tweedelige dessert bestond uit gepocheerde kersen, parfait van yoghurt en limoen, ganache van chocolade en een Panna-cotta van tonkabonen. Hierbij werd de Kriek Mariage Parfait van Brouwerij Boon geschonken.151714

Bij de koffie was ik enorm blij terug een cannelés bordelais te krijgen. Deze herinnerde ik mij nog van twee jaar geleden. Gewoonweg perfect. Hierbij kwam ook nog een citroentaartje en een macaron. 18

Wat hebben wij genoten van dit vijf gangen ontdekkingsmenu. De eerste keer dat we dit restaurant bezochten waren we al verbluft, nu was het nog beter. Ook de bijpassende wijnen waren telkens een schot in de roos en zorgde voor een heerlijke pairing. Het enige nadeel was dat we iets te lang hebben getafeld. We arriveerden aan het restaurant tegen 19u en pas tegen 23u30 stapten we terug buiten. Het mocht dus allemaal net een beetje sneller gaan. (2016)

in 3

La Table de Maxime
Our 23
6852 Our (Paliseul)

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *