Restaurant belevingen

Table de Maxime – Maxime Collard – Our (Paliseul)

Print Friendly, PDF & Email

Een nieuw artikel over dit restaurant vind je hier.


Diner – 10/07/2014
 
Maxime Collard is één van de poulains van Geert Van Hecke. Zo was hij 5 jaar lang souschef in het driesterrenrestaurant “De Karmeliet” in Brugge. Nadien keerde hij terug naar zijn geboortedorp Paliseul. Kort na de opening van zijn restaurant werd Maxime uitgeroepen tot Belofte voor Wallonië in Gault&Millau en beloond met 1 Michelinster.

Het restaurant / hotel is ondergebracht in een oude boerderij, die vervolgens met veel smaak en stijl gerenoveerd werd. Zo vormt het restaurant een modieus en harmonieus geheel dat klasse en warmte uitstraalt.
Maxime serveert oogstrelende gerechten met een enorm reliëf aan smaken. Een eigentijdse topkeuken met respect voor de seizoenen. Gerechten die veelal afgewerkt worden met verse kruiden of bloemen uit een eigen kruidentuin.

Vanop het zomerse terras genieten we volop van de rust, natuur en een heerlijk aperitief met enkele hapjes.

Carpaccio van Kabeljauw – tapioca met fijne groenten
Gerookt rundvlees met ravioli van geitenkaas 
Flan van gele courgette
 
Kortgebakken tonijn – Taboule met krokante groenten – Inktvis – Tomaat 
 
Kwartel – Ganzenlever met crumble – Ravioli van artisjok – Sinaasappel 
 
Baba met citroensorbet – Witte perzik – Rode bessen 
 
Bij de koffie

Hoewel de carpaccio van kabeljauw super was kon Maxime onze verwachtingen nog niet inlossen bij de hapjes. Maar vanaf het voorgerecht met tonijn waren we helemaal fan, Hoewel ik geen fan ben van tonijn en inktvis was dit een schitterend gerecht. Uitmuntend in kwaliteit en smaak. Met het hoofdgerecht gingen we nog een trapje hoger, kippenvel aan tafel bij de eerste hap. Subliem. Het dessert was lekker, maar niet in de lijn van de 2 vorige gerechten. Maar niet te vergeten genieten we hier van een 3-gangen weekmenu voor € 32. Een ongeziene prijs / kwaliteit verhouding dus.

La Table de Maxime
Our 23
6852 Paliseul
061 23 95 10

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *