The Berlin Post - Foodhal Antwerpen
Blog, Restaurant belevingen

The Berlin Post – Foodhal Antwerpen

Print Friendly, PDF & Email

Na 12 jaar leegstand kreeg het oude postkantoor in de Antwerpen een nieuwe invulling. Het gebouw in de Jezusstraat werd omgebouwd tot een foodhall. Het concept is wat te vergelijken met Mercado, dat in de post op de Groenplaats zat, maar The Berlin Post heeft met een grote stadstuin wel een extra troef achter de hand. Het postgebouw in de Jezusstraat dateert uit 1903, maar het heeft er nog nooit zo hip uitgezien als vandaag. Het pand werd onder handen genomen, met respect voor de erfgoedwaarde, door een team van vier enthousiaste mannen die met Berlijn in hun achterhoofd zaten. 

The Berlin Post

Er werden drie keukens neergezet in de benedenhal van het postgebouw waar plaats is voor drie verschillende eetconcepten. Ze brengen een Pan-Aziatische keuken om af te halen of om hier te eten. Ze vinden hier de afhaalchinees opnieuw uit. Het concept om Aziatisch eten af te halen is nog altijd heel populair, maar is wat blijven hangen in de twintigste eeuw. King Foo gaat wel verder dan de klassieke Chinese gerechten, denk aan Vietnamese pho bo of Indonesische babi pangang. 

Voor de andere twee concepten zijn ze op zoek gegaan naar Antwerpse startende ondernemers die graag een nieuw concept uitproberen. Een Mexicaanse keuken met Agua na Boca (water in de mond) met onder meer gevulde zoete aardappel frietjes en nacho’s met toppings naar keuze. En Spice Lovers, een Noord-Indisch concept met de ex-chef van restaurant Mission Masala.

Is het nu voor een snelle lunch, een aperitivo of voor de grote honger? Bij The Berlin Post ga je zitten en bestel je alles waar je zin in hebt. Bij deze drie verschillende wereldkeukens vind je gegarandeerd wat lekkers. Proef daar bovenop heerlijk homemade gingerbeer, locale biertjes of heerlijke cocktails van The berlin Bar by Skybar Antwerp. 

Praktisch:

The Berlin Post ¦ Jezusstraat 26 ¦ 2000 Antwerpen
Website ¦ Facebook ¦ Instagram

The Berlin Post - Foodhal Antwerpen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *