Kip Alfredo
Pasta Alfredo’ is een pastagerecht uitgevonden door Alfredo Di Lelio, die een restaurant in Rome had. Hij maakte een heerlijk saus op basis van boter en Parmezaanse kaas. Wij maken een iets gezondere variant met een saus op basis van bloemkool.
Nodig voor 4 personen
- 400 g bloemkool (1 stuk)
- 2 uien
- 500 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 120 ml kippenbouillon
- 120 ml melk
- 60 g Parmezaanse kaas
- 4 kipfilets (350 g)
- 480 g tagliatelle
- peper en zout
- kippenkruiden
- verse peterselie
Doen:
- Snij 1 ui in ringen, plet het teentje knoflook
- Stoof de ui en knoflook aan in een ruime pot met een klontje boter
- Was de bloemkool, snij deze in stukken
- Voeg de bloemkool toe aan de aangestoofde ui
- Voeg melk en kippenbouillon toe, breng dit aan de kook
- Plaats een deksel op de pot, laat dit zachtjes koken tot de bloemkool gaar is
- Mix de bloemkoolsaus, breng op smaak met peper, zout en Parmezaanse kaas
- Kuis de champignons, snij deze in 4
- Snij ook de andere ui fijn
- Snij de kip in blokjes, kruid deze met kippenkruiden
- Bak de kippenblokjes aan in een pan met boter, haal deze nadien terug uit de pan
- Bak in dezelfde pan de ui en champignons aan
- Meng de kip, ui en champignons onder de bloemkoolsaus
- Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar
- Serveer de pasta met de bloemkool/Alfredo saus
- Werf de kip Alfredo af met peterselie en Parmezaanse kaas
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.