L'épicerie du Cirque "under the Palm Trees" - Antwerpen
Restaurant belevingen

L’épicerie du Cirque – Antwepen

Diner – 22-11-2013 – Restaurantweek

Jong keukengeweld Chef Dennis Broeckx bewijst elke dag opnieuw hoe koken een passie kan zijn. Deze passie werd kort geleden bekroond met een Michelinster. Verwacht hier niet het klassieke sterrenrestaurant met een klassieke bediening. Dit restaurant staat voor zijn losse service en gaat helemaal voor het No Nonsense concept. Iets waar wij zeker van hebben genoten. Dennis serveert een eigentijdse productkeuken. Een keuken waar seizoensproducten een centrale plaats innemen en met aandacht voor smaken, aroma’s en verfijnde texturen. Iets wat we zeker kunnen beamen na dit diner.


De inrichting heeft een Scandinavische touch. De stijlvolle houten luchters & de blanke muren geven een strakke maar speelse indruk. Deze indruk weerspiegeld het geheel van het restaurant. Gastvrouw Ellen Destuyver zorgt samen met een enthousiast & jong team voor de professionele en losse schwung. Een persoonlijke en vriendelijke bediening in een bistronomisch concept. The perfect match.

L’épicerie du Cirque staat voor betaalbare ‘Bistronomie’ & volkse gezelligheid op het Zuid. Een adres om zeker te onthouden en terug te keren!

Speltbrood met een crème van venkel en kervelwortel
Een heerlijk smeuïge crème, en zo bleef de boter op tafel gesloten. Weeral gezonder dus.

Krokantje van aardappel met grijze garnaal en schuim van karnemelk 


Als tweede amuse kwam er Bloemkool / Hazelnoot & Avruga aan tafel.

Noordzeekrab / Knolselder / Zuring
Noordzeekrab met gemarineerde knolselder, verschillende zuringsoorten en geraspte sesam.

Savourette / kool variëteiten / Spekaardappels
Gegrild varkensvlees, witte kool, een crème van savooi, boerenkool.

Citroen / merengue / vlierbloesem
Een originele versie van de klassieke citroentaart.

Memory lane “6 December
Dessertje met de herinneringen aan sinterklaas, op basis van chocolade & speculaas.

 

Bistronomisch genieten in de Antwerpse Volkstraat.
Geniet van smaak in al zijn eenvoud
Michelin Gids

L’Epicerie du Cirque
Volkstraat 23
2000 Antwerpen
03 238 05 71
www.lepicerieducirque.be
info@lepicerieducirque.be
Reserveer online

Gault Millau 2014: 14/20
Michelin 2014: 1 ster

Naast het restaurant runnen Dennis en Ellen nog een kleine Delicatessenzaak:
Comptoir by L’épicerie du Cirque is een delicatessenzaak met een gevarieerd aanbod seizoensbereidingen uit hun restaurant, geserveerd in een grote koeltoog. Ook in de toog: een mooie selectie charcuterie (De Laet & Van Haver) en geaffineerde kazen (Michel Van Tricht&Zoon),  Brood en taartjes “Bakkerij Toon de Klerck” en een erg leuk assortiment limonades en huisgemaakte Iced Tea. Verder is er een kleine shop met een origineel aanbod aan chocolade, biologische thee, olie&azijn, koekjes, vruchtensappen en siropen en zoveel meer. Kwaliteit en ambacht staan centraal bij de selectie naar de koopwaar. In Comptoir kan je terecht voor take-out, wie wil kan er ook iets kleins eten ter plaatse. No nonsense-just good food!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *