Restaurant belevingen

De Tuinkamer – Beerzel

Print Friendly, PDF & Email

Diner – 24/11/2013 – Restaurantweek

Een eerste kennismaking met De Tuinkamers was er op Antwerpen Proeft 2013, het werd dus hoog tijd om de rest van dit restaurant te gaan ontdekken:

De vroegere Sous Chef van Oud Sluis Ken Verschueren, weet hier op een innovatieve maar herkenbare manier gerechten te serveren. Hij besteed heel veel aandacht aan de producten dit op het bord komen, zo spelen bio groenten en kruiden van eigen kweek een belangrijke rol in zijn keuken.

Negen maanden na opening behaalde Ken met zijn team al een hoge score in Gault Millau (15/20). In 2011, twee jaar na de opening behaalden zei hun eerste Michelinster. Deze ster geeft hem samen met zijn ploeg alleen meer motivatie om de lat nog hoger te leggen. Ondertussen staat De Tuinkamer genoteerd met een prachtige 16 op 20 in Gault Millau.

Het restaurant is ingericht met een perfect evenwicht tussen chic en landelijk. De comfortabele zeteltjes maken het huiskamergevoel dan ook helemaal af. Een huiskamer waar subtiele tonen van Nick Cave en The Editors klonken, iets wat we zeker konden smaken. Wat we verder ook zeker konden smaken was een waaier van creatieve en verfijnde gerechten die Ken ons wist te serveren. Alle registers werden open getrokken vanaf de eerste amuses tot de laatste zoetigheden bij de koffie.

De Tuinkamer heeft een enorm mooie wijnkaart, te beginnen met enkele Bollinger champagnes, verder een enorm aanbod aan wijnen, niet alleen de klassieke grote Franse wijnhuizen, maar ook veel wijnen uit Oostenrijk, Duitsland, Italië, Portugal enz …

Aan tafel werden 5 verschillende broden voorgesteld, van boeren wit brood, brood met donker bier en zuurdesembrood. Een extra element waar we ten volle van hebben genoten.

 

Als eerste kwam er Fingerfood aan tafel, kroepoek van zeewier met krab

Omdat ik heel weinig van zeevruchten lust, werd de eerste amuse aangepast. Zo kwam er aan de ene kant van de tafel een tartaar van langoustine met venkel.


Voor mij was er een amuse voorzien van ganzenlever met structuren van rode biet.

Als tweede amuse kwam er een heerlijk bordje met gerookte paling en gekonfijte wang van kabeljauw.

Bij het voorgerecht werd een Slovaakse witte wijn geschonken: Guerila 2010, 100 % Pinela.

Gebakken coquille / Bloemkool / Breydelspek / Jus van eekhoorntjesbrood

Aangepast werd dit met een stukje kabeljauw geserveerd voor mij.

 

Voor de restaurant week was er een drie gangen menu voorzien. Dit kon uitgebreid worden met een 4 de gang. Een gerecht met de vis van het jaar (2013). Een optie waar we ten volle van hebben genoten
Pladijs / Pompoen / Hazelnoot / Passievrucht / Duindoornbes


Bij het hoofdgerecht werd er een Italiaanse rode wijn geschonken: Rosso Maniero casaloste 2010

Hert / Aardpeer / Spitskool / Wilde besjes
Een gerecht waar alle smaken kloppen. Enkel had de chef voor ons persoonlijk dit gerecht op een iets groter bord mogen dresseren.

 

Bij het hoofdgerecht werden verschillende structuren van aardappel geserveerd
Citrus / Shiso / Vlierbloesem / Mascarpone
 
Bij de koffie werden nog 3 heerlijk garnituren geserveerd:

 

 

Een verfrissende keuken in een interieur dat tijdloze klasse uitstraalt.
Michelin Gids
Gault Millau 2014: 16/20
Michelin 2014: 1 ster

De Tuinkamer
Hoogstraat 72
2580 Beerzel ( Putte)
Tel: 015 75 59 90
Reserveer online

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *