Restaurant belevingen

Trente – Leuven – Kwinten De Paepe

Print Friendly, PDF & Email

Trente – Foodbloggers diner – 6/12/2013

Chef Kwinten De Paepe werd in 2011 verkozen tot jonge Vlaamse topchef volgens Gault Millau, ondertussen noteert zijn restaurant met een knappe 15 op 20 in deze gids.

Trente ligt in de autovrije Munstraat te Leuven. De Muntstraat is een erg gezellige en intieme steeg boordevol restaurantjes en bars. Echter misten we een beetje van deze gezelligheid bij sommige gerechten. De bereidingen waren correct, maar bij verschillende creaties ontbrak er toch een beetje kruiding en samenhang tussen de ingrediënten.

 

Een menukaart is er echter niet te verkrijgen, Kwinten werkt met slechts 6 bereidingen die afzonderlijk of als menu (Vier gangen • 55 euro / Vijf gangen • 65 euro / Zes gangen • 70 euro) te verkrijgen zijn. Bij elke gang kan je kiezen voor aangepaste wijn of bier. Het gene ik me vooral ga herinneren van ons diner bij Trente is de voorstelling van de wijnen. De Sommelier van dienst gaf telkens een duidelijk voorstelling over de wijn en een reden waarom deze wijn geschonken werd bij dit gerecht.
Op social media verscheen er die dag al een #souschefdinner @Trent. Kwinten was spijtig genoeg niet aanwezig in zijn keuken tijdens ons bezoek. Misschien dat hierdoor mijn verwachtingen niet helemaal zijn ingevuld.

Bij een glaasje huis champagne werden er alvast 2 amuses geserveerd. Één creatie tussen wortel en bloedappelsien en op het ander bordje kwam er zeekraal en lamsoor.

 

Haring, Vitelotte, Zure Room en Dille
Muscadet Sèvre et Maine, Domaine de l’Ecu, Loire, 2011

 

Kabeljauw, Boterraap, Mosterd en Oude Geuze
El Fiano, Albet i Noya, Catalonië, Spanje, 2009
Het gaat niet lang duren voordat er hier zo een pot ingelegde mosterdzaadjes in de kast staat.

 

Foie Gras, Witloof, Cichorei en Cacao
Gamay ‘Les Vignes d’à Côté’, Yves Cuilleron, Condrieu, Frankrijk, 2012

 

Hert, Rode Biet, Braambes en Peperkoek
Montefalco Rosso DOC, Plani Arche, Umbrïe, Italië

 

Butternut, Mandarijn en Praliné
Rivesaltes Ambré, Domaine Fontanel, Côtes du Roussillon, Frankrijk
Thanx aan de collega bloggers CoolinaryBe-GustoCookanistaHap en TapKoken op hakken, Comme chez Steph en Must be yummie voor een gezellig avond. Tot de volgende, In de Kempen?

Muntstraat 36
3000 Leuven
016 20 30 30

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *