Restaurant belevingen

De Kleinen Bistro – Westmalle

Print Friendly, PDF & Email
Ons eerste restaurantbezoek van 2016 was er eentje uit de Bistronomie gids. Het was trouwens ook via deze gids dat we dit restaurant in 2014 voor de eerste keer ontdekten. Het is knap om te zien hoe dit jonge koppel de evolutie maakte. Telkens weer worden we verrast en genieten we optimaal. Ook dit keer stapten we weer enorm tevreden buiten.
20150717_210521

Foto 17/07/2015

 

Lawrence kookt met passie en plezier. Hij heeft kennis van kwaliteit en gebruikt deze eigenschappen in zijn menukaart. Thari profileerde zich deze keer echt als gastvrouw. Iets waar wij enorm blij mee zijn. Ze heeft de nodige aandacht voor alle klanten, geeft advies over de wijnen en zorgt voor een warme sfeer in het restaurant.

Als aperitief werd er gekozen voor een eigen gin met citroengras en voor mij een frisse Brugse Zot. Hierbij kwam een visstick van roodbaars met een tapenade van bloemkoolblad, Parmezaanse kaas en lijnzaad. Op tafel, naast de boter stond er nog een crème van bloemkool en geitenkaas. Heerlijk om te dippen met een stukje warm brood.
DSCN0640
Aan tafel verschenen de twee verschillende voorgerechten. Één maal de gravad schelvis, met limoen, knolselder en dille. Voor mij een stukje buikspek & gerookte paling met caviaar van aubergine en pickels

Gravad Schelvis 
Limoen – Knolselder – Dille DSCN0644
Buikspek & Gerookte paling
Aubergine – Pickels
DSCN0643
Als hoofdgerecht kwam er Speenvarken gegaard op lage temperatuur en gegrild op de BBQ, gratin en crème van zoete aardappel – veenbes & gepofte pastinaak. Terwijl het stukje buikspek in het voorgerecht iets groter had gemogen, had dit stuk speenvarken gerust wat minder mogen zijn.
DSCN0648

Als dessert een bordje Vitamine C. Misschien dan wel de ongezondere versie ervan. Maar ik ben enorme liefhebber van citroentaartjes. Ook met dit dessert wist Lawrence mij te overtuigen. Een krokante koekjesbodem, de lemon curd was niet te zoet en niet te zuur en heerlijk gebrande merengue.

Citroentaartje – Meringue – Citrusvruchten

DSCN0651

We waren met de bus gekomen, daarom sloten we de maaltijd af met een heerlijke Irish koffie met een mooi assortiment huis gebakken koekjes. Thari en Lawrence, Proficiat met al jullie positieve energie die jullie in het restaurant steken. Knap werk van jullie en jullie team !!

De Kleinen Bistro
Antwerpsesteenweg 190
2390 Westmalle
Tel.: +32 3 312 17 32
www.dekleinenbistro.be

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ah, mooi adresje voor deze altijd op zoek zijnde Hollander. Niet te ver over de grens voor mij. Thnx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *