Restaurant belevingen

Pollen Street Social – Londen – Jason Atherton

Print Friendly, PDF & Email

Jason Atherton 

Voordat Jason in 2001 als chef-kok bij Gordon Ramsay begon te werken deed hij al ervaring op bij Ferran Adrià en Marco Pierre White. Voor Gordon Ramsay werkte hij o.a. als executieve chef in restaurant “Verre” in Dubai, hierna werkte hij mee aan de opstart van restaurant “Maze” in Londen. In 2010 was het tijd voor verandering

Jason Atherton 2010 

In 2010 begon Jason zijn eigen holding uit te bouwen. Op dit moment heeft hij verschillende restaurants in Londen, Hong Kong, Shanghai en Singapore. Tegen 2015 komen hier nog enkele restaurant bij.
Pollen Street Social, 
In April 2011 opende Jason Pollen Street Social, amper 6 maanden na de opening werd dit restaurant al bekroond met een eerste Michelinster. Het restaurant is enorm ruim ingerichte met een hoog sociaal aspect. Zo kan je gezellig aan de bar genieten van een aperitief, maar ook voor het dessert kan je plaatsnemen aan een grote bar waar ze ter plekke de desserts dresseren. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de keuken

Head Chef Ross Bryans 

Ook voor Ross Bryans was het na enkele jaren gewerkt te hebben voor Gordon Ramsay tijd voor iets anders. Samen met Jason Atherton zette hij Pollen Street Social op de culinaire kaart. Ondertussen is Ross Bryans naar New-York getrokken, hier wordt hij Head Chef van het nieuwe restaurant dat Jason Atherton later dit jaar opent.
Lunch 20 December 2014 

Cocktail @ The bar
 
Amuses
 
Soep van gerookte kastanjes – kroketjes van gekonfijte eend en ricotta 
 
Gemarineerde zeebrasem – limoen – mierikswortel en gepekelde champignons 
 
Geroosterde fazantenfilet uit Lothian (Schotland) andijvie -venkel – walnoten – dadels en granaatappel 
 
Donkere chocolade – honing en kastanje ganache – zoete aardappel en sinaasappel sorbet 
 
Bij de koffie
We hebben genoten van een uitstekend lunch. Originele gerechten, heerlijk op smaak en vol van creativiteit. Als we nog eens in Londen komen, staat dit restaurant zeker terug op de planning.
8-10 Pollen Street
London
Verenigd Koninkrijk

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *