Restaurant belevingen

De Kleinen Bistro – Westmalle

Print Friendly, PDF & Email
Uit de Bistronomie gids is dit adres het dichtst gelegen bij onze woonplaats. Maar niet enkel dit is de reden van ons derde bezoek aan “De Kleinen Bistro“. Gezellig tafelen, lekker eten en een vriendelijke bediening spelen hier zeker ook in mee. Thari en Lawrence zijn twee jonge ondernemers met een gezamenlijke passie voor gastronomie.
‘Bistronomisch pleizer in een gezellige ongedwongen sfeer’
Lawrence is de Brugse chef die zich goed heeft ingeburgerd in de Bistronomische keuken. Naast een beperkte à la carte serveert hij elke maand een nieuw keuzemenu, 3 gangen voor €40, 4 gangen €50. Volg de Facebook pagina van De Kleinen Bistro om op de hoogte te blijven van deze menu.
Thari zorgt hier voor een ongedwongen sfeer en serveert vol enthousiasme de gerechten die uit de keuken komen. Bij deze gerechten kan je al dan niet kiezen voor een aangepast glas wijn of één van de lokale bieren. Ook hier heeft Lawrence zijn insteek en koos ik voor ne frisse Brugse zot.
‘Bereikbare gastronomie keuken in Malle’
Diner 10 Januari 2015
Gerookte zalm uit Meer 
mousse van aardappel / rode biet / basilicum / Griekse yoghurt 
Spijtig genoeg was de mousse van aardappel te sterk aanwezig in dit gerecht. Mijn vriendin was dan ook jaloers op het bordje met heerlijke varkensribben voor mijn neus. Mooi gekarameliseerde en sappige ribben geserveerd met een frisse salade van rode kool. Top !!
 
Varkensribben gelakt 
rode kool / Romeinse sla / limoen / honing 
 
Hertenkalffilet
savooistoemp / breydelspek / boterraap 
Ook dit hoofdgerecht was een schot in de roos. Hertenkalf van uitstekende kwaliteit geserveerd met winterse garnituren. Een mooie vleesjus werd apart geserveerd,
 
Panna cotta 
witte chocolade / mango / vanilleroom 
Deze smeuïge panna cotta met mango zorgde voor een frisse en geslaagde afsluiter.
Huis gebakken koekjes bij de koffie
Ook na ons derde bezoek aan De Kleinen Bistro vergeten we weer te proeven van hun huisgemaakte Limoncello. Reden genoeg om nog eens terug te gaan dus !! Lees hier meer over ons eerste en tweede bezoek.
Antwerpsesteenweg 190
2390 Westmalle
+32 3 312 17 32
 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *