Restaurant belevingen

M-eatery – Mechelen

Print Friendly, PDF & Email
M-EET M-EAT veranderde onlangs zijn naam in M-eatery.
M-EATERY staat voor ontdekking.

Eigenlijk is dit geen traditioneel restaurant of brasserie, en zéker al géén steakhouse. Het is een betrekkelijk nieuw begrip. Meatery is in feite een ‘betere’ brasserie waar ze werken met lekker vlees. Alles draai hier om genieten en ontmoeten.

M-eatery, met Mechelen in de Hoofdrol. Twee Mechelse vrienden Pascal Van Himste en Mehdi Mathlouthi staan samen achter dit gezamenlijke project. Pascal is gekend van het populaire café Boesjkammeree aan het Koning Albertplein, en Mehdi is één van de gezichten van het communicatie-en marketingbureau New World.

Het interieur werd gestroomlijnd door Anneke Crauwels en Ariane Van Craen van ANA Architecten. Inspiratie voor dit restaurant werd gehaald in Scandinavië & New-York, vandaar het grootstedelijke gevoel. Maar tegelijk straalt deze zaak ook iets cosy, huiselijks, tijdloos en modern uit.


Josper, de nieuwe culinaire rage. De josper oven is een elegante combinatie van grill en oven in één apparaat. Deze gesloten houtskooloven zorgt voor een unieke textuur en sappige gegrilde producten. Naast een mooi gamma aan verschillende runderrassen staan hier ook verschillende visgerechten en salades op de menukaart. Om te beginnen kiezen we alvast voor de cocktail van het huis op basis van lillet blanc vermouth, sinaasappel, limoen, tonic en verse munt. Hoewel ik geen liefhebber ben van vermouth is deze cocktail een heerlijk en perfect aperitief.

Kwa voorgerechten was het niet makkelijk kiezen. 10 verschillende gerechten, al dan niet klaargemaakt in de Josper oven. Aan de overkant van de tafel werd er gekozen voor de Gegrilde mergpijpen. Deze kom je nu eenmaal niet veel tegen op restaurant. Ik koos voor de filokrokantjes van varkenswangetjes.
Filokrokantje van varkenswangetjes met sweet & sour 
 
Gegrilde mergpijpen met crunch van zwarte olijven en pesto.
Mijn vriendin vond de ‘gegrilde zwaardvis’ en ‘poten van kingcrab’ enorm aanlokkelijk klinken, maar uiteindelijk kozen we beide voor een heerlijke entrecote uit de josper oven. Als fan van het West-Vlaams rood was de keuze voor mij snel gemaakt. Aan de overkant van de tafel werd er gekozen voor het Zwitserse runderras “Simmentaler”. Hierbij werd een fris slaatje, verse frietjes en verse bearnaisesaus geserveerd. Beide runderrassen worden geleverd door de kwalitatieve slagerij De Laet en Van Haver.
Simmentaler (Gemarmerd, Oostenrijk/Zwitserland) 
 
West-Vlaams rood (Dry-Aged 6 weken) 
Bij de desserts waren de bevindingen gemengd. De creatie tussen banaan en brownie was super. Maar van de tarte tatin was ik niet zo zot. He deeg onderaan was spijtig genoeg nog rauw. Desalniettemin werden beide desserts geserveerd met heerlijk ambachtelijk ijs.
Tarte tatin geflambeerd met Calvados 
 
Banana meets brownie
M-eatery
Koning Albertplein 8
2800 Mechelen
Tel.: 015 33 90 90
Voor meer info en openingsuren klik hier

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *