Vinto is het restaurant van gastheer Pieter Fraeyman en chef Karel Van Oyen. Een jong ambitieus duo gedreven door hun gezamenlijke passie voor gastronomie. Beide gesterkt door hun ervaring in restaurant Hertog Jan, waar de twee elkaar leerden kennen.
Vinto staat voor een eerlijke keuken waar kwaliteitsproducten primeren. Chef Van Oyen weet als geen ander power, finesse en creativiteit te combineren op het bord. Pieter gaat hierbij telkens opzoek naar een bijpassend glas wijn.
Dit onder het motto 1+1=3. Hij gaat opzoek naar uitdagende en originele wijnen die zorgen voor een versterkend effect naast elk gerecht. Pieter werd ook niets voor niets “Sommelier of the Year 2018”.
Eerlijk en verrassend. Heerlijk en ongedwongen.
Twee jaar na de opening sloot restaurant Vinto voor enkele maanden de deuren. De stoelen, tafels, borden, glazen, bestek en zelfs de flessen wijn gingen er uit. Vinto wordt volwassen en daar hoorde een flinke make-over bij. Ook chef Karel werd in de watten gelegd en kreeg een volledig nieuwe keuken. Met dit volledig vernieuwd restaurant willen Karel en Pieter hun ambities nog meer kracht bij zetten.
The full experience
Bij de koffie
Complexloze gastronomie in een jong interieur zonder tierlantijntjes. Dat is zowat de kortste en beste omschrijving die je aan restaurant Vinto kan meegeven. Het genieten start vanaf de eerste voet die je in het restaurant binnen zet. Niet voor niets namen we enkele gerechten op in onze ‘best-off’ menu van 2018.