Blog, Travel

Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen – Restaurant Akko

Print Friendly, PDF & Email

Lees hier het nieuw artikel over ons bezoek aan Martin’s Rentmeesterij te Bilzen uit 2022


Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen

Martin’s Rentmeesterij, met 72 comfortabele kamers, wellness en een gastronomisch restaurant, is ondergebracht in een strakke nieuwbouw aan het historische 13de eeuwse rentmeestershuis van Landcommanderij Alden Biesen. We kregen de kans om het restaurant en hotel te mogen uittesten

Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen - Restaurant Akko

De kamer

Na een prachtige wandeling langs de monumenten van Alden Biesen begeven we ons richting het hotel. Ondertussen was het weer omgeslagen in het Belgische miezerige weer. Maar vol vrolijkheid vertellen ze ons aan de balie van het hotel dat er genoeg faciliteiten zijn om ons zeker niet te vervelen. 

Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen - Restaurant Akko

Allereerst gaan we gaan we richting onze kamer. We kregen een ‘Great’ room met kingsize bed en bubbelbad. Een prachtig ruime kamer ingericht in warme kleuren en voorzien van alle luxe. Na een tasje koffie op de kamer zijn we helemaal klaar om te gaan ontspannen in de wellness. 

Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen - Restaurant Akko

Martin’Spa

Een zwembad, een sauna, een hammam, een ontspanningsruimte en een terras met zicht op de prachtige tuinen. Mogelijkheden genoeg om helemaal tot rust te komen. Daarnaast heb je de kans op het bijboeken van een massage. Hoewel wij normaal niet zo sauna minded zijn, kwamen we hier helemaal ontspannen terug buiten. Next stop, de cocktailbar

Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen - Restaurant Akko

Martin’s Bar

Alvorens het diner maken we een tussenstop in de cocktailbar van het hotel. Deze bevind zicht in het historische en beschermde 13de eeuwse rentmeestershuis van Landcommanderij Alden Biesen. Achter de bar staat de van oorsprong Syrische bartender Elias Edlbe. 

Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen - Restaurant Akko

Hier kozen we als aperitief voor een Royal Manhatten op basis van Bulleit rye, Martini Rosso en Grand Marnier. Sofie ging voor de Corps Reviver met Bombay Sapphire, Cocchi Americano, Cointreau, limoensap en honing. Twee enorm smaakvolle, maar vrij klassieke cocktails. Hoog tijd om onze benen onder tafel te schuiven bij restaurant Akko.

Restaurant Akko

Voor het restaurant werd jonge topchef Kevin Bonnano aangetrokken. Samen met zijn partner Jolien Fuchs kreeg hij de kans restaurant Akko nieuw leven in te blazen. Hier kiest hij ervoor om zoveel mogelijk te werken met Limburgse producten en geeft groenten een belangrijke plaats in zijn gerechten. 

Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen - Restaurant Akko

Het restaurant richt zich niet enkel op hotelgasten maar op iedereen die betaalbaar gastronomisch wil tafelen. Meer over dit fantastisch diner lees je in dit artikel. Ook na het diner sloten we af met een heerlijke after dinner cocktail (of 2).

Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen - Restaurant Akko

Ontbijt

Ontbijten kan op zaterdag tot 10u30, tijd genoeg om eerst een plons te gaan nemen in het zwembad. We waren al rond 08u wakker. Na een tasje koffie begaven we ons terug naar de spa. Beneden in de wellness is er de mogelijkheid om een tasje thee te zetten. Sauna, zwembad, tasje thee en een uurtje later waren we helemaal klaar voor het ontbijt.

Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen - Restaurant Akko

Het ontbijtbuffet was voorzien van alles wat je maar te wensen kon. Van vers fruit met yoghurt tot verschillende kazen, charcuterie en heerlijk brood. Warme quiche, ei, spek en worstjes konden ook niet ontbreken. We schonken onszelf een glaasje bubbels in en genoten met volle tuigen van al dat lekkers. 

Hotel Martin’s Rentmeesterij te Bilzen - Restaurant Akko

Omgeving

Volledige opgeladen en vol energie was het tijd om terug te vertrekken. We maakten nog een korte wandeling van 4 km (vertrek Landcommanderij Alden Biesen) alvorens we terug richting de Kempen rijden. Heb je nog wat tijd over? Breng dan eens een bezoek aan één van de vele wijndomeinen die Limburg rijk is. Verder zijn ook Maastricht en Hasselt de moeite om eens te bezoeken.

Praktisch:

Hotel Martin’s Rentmeesterij ¦ Akko 
Kasteelstraat 2 ¦ 3740 Bilzen ¦ +32 (0)89.44.21.21
Website

Kriskookt.be werd uitgenodigd om het hotel en restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *