Lees hier het nieuw artikel over ons bezoek aan AKKO Restaurant te Bilzen uit 2022
Restaurant Akko
Ex-Jong Keukengeweld Kevin Bonanno werd vanaf eind 2018 chef van Akko, het gastronomisch restaurant van het gloednieuwe hotel Martin’s Rentmeesterij in Bilzen. In een warme setting met zicht op een beschermde Engelse prairietuin brengt hij een pure keuken, productgericht en met de essentie op smaak.
Kevin Bonanno
Deze jonge topchef is geen onbekende in de culinaire wereld. Na enkele jaren aan de zijde van sterrenchef Luc Bellings opende Kevin Bonanno en zijn partner Jolien Fuchs hun eigen restaurant Le Cinquième. Het restaurant scoorde met 14/20 in Gault&Millau, Kevin werd geselecteerd tot de lichting Jong Keukengeweld. Maar na 3,5 jaar hebben ze besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.
Kevin en Jolien kregen de kans om restaurant Akko van Martin’s Rentmeesterij in Bilzen nieuw leven in te blazen. Chef Bonanno kiest voor een simplistische aanpak die voor puurheid en intensiteit zorgt op het bord. Zijn gerechten hebben perfecte kruiding, diepgang en worden stijlvol en verfijnd gebracht.
Maar we spreken altijd vooral over de chef, net zo belangrijk is de gastvrouw. Hier zorgen Kevin en zijn partner Jolien voor de perfecte combinatie. Gastvrouw Jolien zorgt voor de juiste beleving in het restaurant. Ze weerspiegeld de passie van de chef en creëert een hartelijke en warme sfeer in het restaurant.
Akko
Restaurant Akko werd ingericht met warme materialen: donkerhouten wanden, natuurhouten tafels, comfortabele scandinavische zeteltjes en rondom glaspartijen die voor een heldere lichtinval zorgen. Door de ramen kijk je uit op de beschermde Engelse prairietuin, de historische kasteelmuur en prieel, en vanaf de lente op een kleurrijke bloemenweide en kruidentuin.
Puur genieten
Limburg is het walhalla van de Belgische wijn, we verkiezen daarom ook een glaasje Belgische bubbels boven champagne. Bij dit heerlijk sprankelende glas Schorpion werden de eerste amuses geserveerd
Huisbereide crackers – Dip van Parmezaanse kaas
Kroepoek van paprika – Tapenade olijf – Geroosterde paprika
Coquille – Buikspek – Zeekraal – Gerookte boter
Als voorgerecht serveert chef Bonanno gepekelde en gemarineerde zeeduivel met gepekelde groenten en een frisse sorbet van bergamot.
Het tussengerecht op basis van schorseneren, gepocheerd ei, crème en krokant van Comté en gefrituurde kappertjes was voor mij de absolute topper van de avond.
100 dagen kip, ook wel de Belgische Bressekip genoemd werd geserveerd met verschillende structuren van wortel en olie van vadouvan. Hierbij kwam een kroketje van de kippenbil en een heerlijke saus op basis van kip
Afsluiten deden we met een fris dessert op basis van mandarijn, chocolade en speculaas.
Het is knap om te zien welk niveau Kevin en zijn team hier al neerzetten na enkele maanden. We zijn dan ook heel erg benieuwd hoe dit restaurant verder gaat evolueren.
Na een tasje koffie brengen we nog een bezoek aan de cocktailbar van het hotel waar jonge mixologist Elias Edlbi zorgt voor heerlijke cocktails.
Martin’s Rentmeesterij
Martin’s Rentmeesterij, met 72 comfortabele kamers, wellness en een gastronomisch restaurant “Akko”, is ondergebracht in een strakke nieuwbouw aan het historische 13de eeuwse rentmeestershuis van Landcommanderij Alden Biesen. Meer over deze cocktailbar en onze overnachting in het hotel lees je binnenkort op de blog.
Praktisch:
Martin’s Rentmeesterij ¦ Akko
Kasteelstraat 2 ¦ 3740 Bilzen ¦ +32 (0)89.44.21.21
Website
Kriskookt.be werd uitgenodigd om het hotel en restaurant te komen uittesten. We bekijken onze beleving altijd door de ogen van gasten. Zo zijn onze artikels objectief en eerlijk.